Άπλετο φως στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ζήτησε η ΝΔ

Να πέσει άπλετο φως και να απαντηθούν τα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ζήτησε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η Νέα Δημοκρατία.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, ζήτησε να γίνει συνολική συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και σημείωσε ότι αυτό αποτελεί αίτημα του πολιτικού συστήματος, στο οποίο δεν ανταποκρίνεται η κυβερνητική πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε την κλήση των υπερθεματιστών για τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους.

Οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν τελικά, με αίτημα της μειοψηφίας, που έκανε χρήση των δυνατοτήτων που της δίνει ο κανονισμός της Βουλής, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο να δηλώνει ότι η κυβέρνηση σύρεται από τη μειοψηφία.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποχαιρετήσει οριστικά το ηθικό πλεονέκτημα», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης. Σημείωσε ότι είναι επιβεβλημένος ο έλεγχος και τρόπος απόκτησης των χρημάτων των υπερθεματιστών. «Αυτό που υπήρξε η ναυαρχίδα της κυβέρνησης για την διαφάνεια και τη δημοκρατία, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θέλει να συζητηθεί» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

«Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει σε μία υπόθεση διαφάνειας, συνιστά την πλήρη απονομιμοποίηση του διαγωνισμού» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη: Υιοθέτηση πρακτικών “περούκας” από τη Νέα Δημοκρατία;

Μπακογιάννη: “Η μουγκαμάρα της κυβέρνησης αυξάνει απλώς τις υποψίες…”

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ