Βρούτσης: Δεν χρειάζεται έγκριση της τρόικας για τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη

«Οι παρεμβάσεις της ΝΔ όπως εξαγγέλθηκαν, έχουν δύο επίπεδα. Το πρώτο δεν θέλει διαπραγμάτευση διότι επιτόπου φέρνουμε τα ισοδύναμα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι «το δεύτερο έχει να κάνει με τη διασφάλιση ενός πρωτογενούς πλεονάσματος στο ύψος του 2% από το 3,5% που θέλει συνεννόηση με την τρόικα».

«Δικαιώθηκαν οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Υπήρχε ένα συγκριτικό πλαίσιο δύο εικόνων, η μία ήταν με έναν Πρωθυπουργό πέρυσι και πρόπερσι, τον κ. Τσίπρα με εξαγγελίες, υποσχέσεις και λαϊκισμούς και δυστυχώς φέτος έναν Πρωθυπουργό θλιβερό στην εικόνα, ο οποίος όσα είπε είναι στον αέρα και από την άλλη μεριά έναν εν δυνάμει Πρωθυπουργό ο οποίος ότι είπε ήταν ζυγισμένο με ακρίβεια σεντ» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

«Είναι εμφανής η αμηχανία, ο πανικός και η σύγχυση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ υπό την εξής έννοια γιατί εκδηλώνεται δια μέσου μίας αντίφασης, από τη μία λένε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αυτά, άρα δεν ισχύουν αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης και από την άλλη λένε ότι είναι σκληρά και επώδυνα» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

«Μπορεί να πάρουμε και δυσάρεστα μέτρα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε ότι παρέχω αυτή τη στιγμή εύκολο χρήμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. 

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Ρήγας: Το πάγωμα των οφειλών θα γίνει

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτα ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί Πελεγρίνη

Διευκρινίσεις από τον Μητσοτάκη ζητά ο Τσακαλώτος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ