Μάρδας: Οι εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία εδραιώνουν την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή

Η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν βελτιώνει μόνο τα κέρδη, αλλά εδραιώνει και την ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών στην ευρύτερη περιοχή, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδας, στην 81η ΔΕΘ.

“Οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο και αυτό επιδιώκουμε”, υπογράμμισε ο υφυπουργός απευθυνόμενος στους Τούρκους επιχειρηματίες και στους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων και ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Ορχάν Γιαλμάν Οκάν.

Ο κ. Μάρδας επισήμανε, επίσης, ότι τα τελευταία δέκα χρόνια οι ελληνοτουρκικές εμπορικές σχέσεις έχουν κερδίσει θεαματικό έδαφος και τόνισε ότι η γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας υποστηρίζει τις προσπάθειες και τις συνεργασίες ανάμεσα στους επιχειρηματίες των δύο χωρών.

“Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδερφός και με τους Ευρωπαίους συνεταίρος”, ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, απευθυνόμενος στους Τούρκους επισήμους και στα μέλη του επιμελητηρίου από τη γειτονική χώρα και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι αναμένει να ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε από τον επόμενο χρόνο να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης. Ακόμα, ο κ. Μπουτάρης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, στο θέμα της χορήγησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες, γεγονός – που όπως είπε – θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό ρεύμα των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα.

“Τουρκία και Ελλάδα έχουν ανάγκη τη φιλία και τη συνεργασία όσο ποτέ άλλοτε”, ανέφερε, μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Τούρκος πρόξενος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων Ελλάδα και Τουρκία θα αποτελέσουν – όπως είπε – παράδειγμα καλής γειτονίας σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Δημήτρης Συμεωνίδης, κάλεσε τα μέλη του επιμελητηρίου να συνεχίσουν τη συνεργασία, προέτρεψε τους Έλληνες επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τα κίνητρα που δίνει το τουρκικό υπουργείου Εμπορίου για να συμμετάσχουν σε εμπορικές εκθέσεις στη γειτονική χώρα, ενώ τους κάλεσε να επισκεφθούν το περίπτερο στη ΔΕΘ προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συνεργασιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ για τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει και να λέει ψέματα στους Έλληνες

Η ΔΗΜΑΡ για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Μάρδας: Δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι δεν διαπραγματευτήκαμε

O Μάρδας για την Τουρκία: Εντυπωσιακό ήταν ότι ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ