Η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ για τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΔΗΣΟ, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ, δεν προσφέρεται, για πολιτικό σχολιασμό. Το μόνο που ανέδειξε με τη στάση του και τη συμπεριφορά του, είναι η επιβεβαίωση ότι:

Η καρέκλα της εξουσίας τον έχει κάνει να χάσει κάθε μέτρο, και

Οι επιλογές του, στερούνται συνειδητά οποιασδήποτε δημοκρατικής ευαισθησίας, πόσο μάλλον, κοινωνικής – παρά τα ωραία λόγια.

 Τέσσερα παραδείγματα για του λόγου το αληθές:

Πρώτον, στο όνομα μιας δήθεν σύγκρουσης με τα συμφέροντα, συμπεριφέρθηκε αλαζονικά σε εν δυνάμει άνεργους δημοσιογράφους. Το κατάλαβε και άρχισε τον «ακαδημαϊκό» λόγο, αλλά το παιχνίδι μαζί με το μέτρο, είχε χαθεί.

Ο κ. Τσίπρας εκνευρίστηκε, όχι από την ερώτηση μιας δημοσιογράφου, αλλά γιατί γνωρίζει ότι, με τον τρόπο που δημοπρατήθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες, το μόνο που κατάφερε, είναι ότι μέσα από τη δήθεν μάχη εναντίον της διαπλοκής, μπήκε στο δικό της ύφασμα. Μετέτρεψε σε σόου και νούμερα, μια διαδικασία που θα έπρεπε να αποτελεί ύμνο προς τη Δημοκρατία και τη Διαφάνεια.

Δεύτερον, εξετέθη ανεπανόρθωτα, όταν από εκείνος που κατά δήλωσή του δεν θα πλήρωνε ΕΝΦΙΑ, έγινε συλλογικός μας τιμητής, δηλώνοντας: «ο τζάμπας τελείωσε».

Εξετέθη περαιτέρω, όταν χωρίς αιδώ, αυτός, ο πολιτικός αρχηγός που δήλωνε ότι «το Ευρώ δεν είναι φετίχ», τώρα ανακάλυψε το «Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Τρίτον, γιατί απεδείχθη διπρόσωπος, στο όνομα της εξυπηρέτησης μίας ντροπιαστικής για την αριστερά επιλογής, παίζοντας παιχνίδι με τη συντήρηση. Καλύτερος από τον Κυριάκο, ο Κώστας, μας είπε με ύφος σχολάρχη.

Κάθε πραγματικός προοδευτικός πολίτης, θα απαντούσε: «Κυριάκος Καραμανλής».

Τέταρτον, γιατί επιβεβαίωσε την επιχείρηση άλωσης της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της ΕΥΠ, κατά την διακυβέρνηση Καραμανλή και Αναπληρωτή Υπουργού σήμερα, κ. Παπαγγελόπουλου.

Η διγλωσσία του, σε όσα υποστηρίζει, είναι υποκριτική και επικίνδυνη.

Για τον κ. Τσίπρα,

Όταν η δικαστική έρευνα αφορά τον Άρειο Πάγο και το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ (δηλαδή των ψευδών στατιστικών στοιχείων της χώρας μέχρι το 2009, αυτών που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε με την Έκθεσή του ΑΠΑΤΗ), η απάντησή του είναι, «η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

Όταν αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και το ενδεχόμενο αρνητικής απόφασης από το ΣτΕ, η απάντηση του είναι «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Όλα τα παραπάνω, είναι μόνο μερικά από όσα συμβαίνουν καθημερινά πλέον, σε μια χώρα, που κανείς δεν συζητά για το αυτονόητο: Το πώς η Ελλάδα θα γίνει μια σύγχρονη λειτουργούσα Δημοκρατία και πώς θα οδηγηθούμε στην παραγωγή νέου πλούτου, με μη παρασιτικές και πελατειακές πρακτικές. Το αυτονόητο που ο κ. Τσίπρας δεν υπηρέτησε ποτέ.

Ευχόμαστε να μην είναι πολύ αργά, όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός αντιληφθεί ότι, το πρόγραμμα προσαρμογής που υπέγραψε η χώρα το 2010 με τους εταίρους, της έδωσε χρόνο ούτως ώστε, αντί να καταντήσει μια χώρα χρεοκοπημένη, στο περιθώριο της ιστορίας, να αλλάξει, να γίνει μια χώρα που θα λειτουργεί σύγχρονα και δημοκρατικά, μια χώρα που μπορεί και σήμερα και αύριο, υπό προϋποθέσεις που μπορούν να δημιουργηθούν με τη δική μας συλλογική πρωτοβουλία, να διαπραγματευτεί προγράμματα ανάλογα των Μεσογειακών Προγραμμάτων, στα οποία αναφέρθηκε με θετικό τρόπο σήμερα.

Για το καλό του τόπου, επείγει να διαπραγματευτεί στη βάση ενός Σχεδίου, που ο ίδιος ως Πρωθυπουργός θα έχει φροντίσει να διαμορφώσουν από κοινού οι πολιτικές και οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, αντί να μεμψιμοιρεί».

Διαβάστε επίσης:

Ο Παπανδρέου απαντά στον Μητσοτάκη με ένα γράφημα – ΦΩΤΟ

Παρέμβαση Παπανδρέου για τον διάλογο της Κεντροαριστεράς

Παπανδρέου: Η επιστολή της Κομισιόν διαλύει τους μύθους επτά ετών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ