Κόντρα Παππά- ΝΔ με αφορμή δήλωση του Δένδια

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Νίκου Παππά και της ΝΔ με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Δένδια στον ΣΚΑΪ ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ο κ. Δένδιας είπε ότι η ΝΔ «δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό» και «θα προκηρύξει και άλλες άδειες». «Επειδή δεν είμαστε μπαταχτσήδες και επειδή ξέρουμε τους όρους του διαγωνισμού, χρήματα από αυτά που δόθηκαν με τους συγκεκριμένους όρους θα πρέπει να δοθούν πίσω», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. 

«Αυτή είναι η ΝΔ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια.

«Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία», σχολίασε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε : «Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον -εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».

Πηγές της Πειραιώς δίνοντας απάντηση στον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, για το θέμα των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών αναφέραν: «Ο κ. Δένδιας εξέφρασε προσωπικές του απόψεις. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει τον “νόμο Παππά” και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας», συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές. 

Στη συνέχεια, υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Καλό θα ήταν ο κ. Παππάς να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας. 

Ας μην ανησυχεί. 

Ο ελληνικός λαός και η Νέα Δημοκρατία θα απαλλάξουν σύντομα τη χώρα από το νόμο – έκτρωμα που κατασκεύασε». 

“Η ΝΔ κάνει ότι δεν κατάλαβε” ανταπάντησε ο κ. Παππάς σε νέα του ανακοίνωση.

“Επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει ότι δεν κατάλαβε το ερώτημα που της απευθύναμε, αναγκαζόμαστε να το επαναλάβουμε:

Όταν η ΝΔ  «απαλλάξει τη χώρα» από το νόμο που δίνει για πρώτη φορά νόμιμες άδειες, θα επιστρέψει και τα 246 εκ στους ιδιοκτήτες καναλιών;

Ναι; Ή όχι;  Έχει μια ευκαιρία απόψε το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει.

Απλή ερώτηση που ζητά μια απλή απάντηση…” τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. 

 

Διαβάστε επίσης

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Παππά στον Νίκο Χατζηνικολάου για τις τηλεοπτικές άδειες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ