Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Παππά στον Νίκο Χατζηνικολάου για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι “κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη γιατί εδώ και 30 χρόνια δεν είχαν εισπράξει ποσά που έπρεπε να έχουν εισπραχθεί”, σημείωσε πως ήταν απολύτως παράνομο να μην έχουν τα κανάλια άδεια και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται ως θλιβερή ηχώ, εκπροσωπώντας συγκεκριμένα συμφέροντα σταθμών.

«Ακούγεται αυτές τις μέρες η κριτική για την απασχόληση. Στους προηγούμενους νόμους (ο αριθμός των εργαζομένων) ήταν 200, ξέρετε τι μου έλεγε στη Βουλή ο κ. Αυγενάκης όταν φέραμε το ελάχιστο όριο στο 400 για θέσεις πλήρους απασχόλησης; Ότι καταστρατηγούμε το διευθυντικό δικαίωμα και πάμε να κάνουμε Σοβιετία και οι άλλοι χοροπήδαγαν στα ορεινά έδρανα και μου έλεγαν ότι είμαι χουντικός και Γεωργαλάς. Αυτά περάσαμε για να φτάσουμε εδώ», είπε και συνέχισε:

«Η τηλεοπτική αγορά είχε το 2009, στους πανελλαδικούς σταθμούς, 4.000 εργαζόμενους και τώρα έχει 2.000. Και εμείς για πρώτη φορά βάζουμε ένα φρένο σε αυτή τη μείωση της απασχόλησης. Πώς την βάζουμε; Είχαμε την ραγδαία πτωτική καμπύλη απασχόλησης, αμοιβών, δικαιωμάτων για τους εργαζομένους και τη ραγδαία αυξητική καμπύλη των χρεών τους. Ήταν μια αγορά, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα πήγαινε στο κρασάρισμα».

 

Ο κ. Παππάς προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τους εργαζομένους των καναλιών που μένουν εκτός φάσματος , τονίζοντας ότι θα δοθούν κίνητρα για την απασχόληση και στους καινούργιους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα δώσει πανελλήνιες θεματικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε:

«Αυτό είναι μία συζήτηση που αφορά στο πολύ απώτερο μέλλον, και θα ξεκινήσει, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης και των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Δεν αφορά τον παρόντα χρόνο».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ