Παρέμβαση Παπανδρέου για τον διάλογο της Κεντροαριστεράς

«Η ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι αναγκαία για να δημιουργηθούν θετικές προοπτικές για τον ελληνικό λαό και τη χώρα», αναφέρει, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του, λίγες ώρες μετά το αδιέξοδο και τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

«Η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη θα υπάρξει και πάλι μόνον αν εμπνευσθεί και προτείνει ένα ριζοσπαστικό, σαφές, συνεκτικό και καινοτόμο πολιτικό σχέδιο αλλαγών που θα μας βγάλουν από τη σημερινή κρίση, αλλαγών που θα αναμορφώσουν το ελληνικό κράτος, την ελληνική οικονομία και το πολιτικό σύστημα», σημειώνει ο κ. Παπανδρέου.

Όπως προσθέτει, είχε επισημάνει εγκαίρως τις αδυναμίες του εγχειρήματος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. «Ωστόσο, δεν είναι ούτε πρέπει να είναι αργά να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Το εγχείρημα αυτό είναι πολυσύνθετο, επίπονο. Η επιτυχία του προϋποθέτει σοβαρότητα, ειλικρινείς προθέσεις, διαυγείς στόχους και διαφανείς διαδικασίες», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η δημιουργία μίας νέας, μεγάλης και σύγχρονης προοδευτικής παράταξης πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει ευκαιριακούς υπολογισμούς και υποταγή του συλλογικού συμφέροντος σε ατομικές επιδιώξεις ή τακτικές.

Ο κ. Παπανδρέου καταλήγει με τη δέσμευση ότι το ΚΙΔΗΣΟ προσέρχεται στον διεξαγόμενο διάλογο με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, καταθέτοντας τις επόμενες ημέρες τις αρχές, τις ιδέες και το πολιτικό πλαίσιο για μία συμφωνία πνοής.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι μαντινάδες του Πολάκη από την Πρέβεζα

Νέο βίντεο από τις αποδοκιμασίες κατά την επίσκεψη του Πολάκη στο νοσοκομείο της Πρέβεζας

Κωνσταντινόπουλος: Τέλος το φλερτ με το ΠΟΤΑΜΙ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ