Μπουτάρης: Αλέξη, σκέφτομαι να μην έρθω στα εγκαίνια της ΔΕΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας

«Κάθε μέρα που περνά σκέφτομαι όλο και πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να μην παραστώ στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ και ας με πούνε και γραφικό», δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης, στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με τη διαδικασία των πολιτικών εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Το γραφείο μου επικοινώνησε ήδη με το γραφείο του Πρωθυπουργού, ώστε να ενημερωθώ εάν ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να με επισκεφθεί στο δημαρχείο κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 81ης ΔΕΘ. Είμαι αποφασισμένος, εάν έρθει στο γραφείο μου, να του πω ‘Αλέξη, το σκέφτομαι να μην έλθω στα εγκαίνια της Έκθεσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας’», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία του με τη διαδικασία των πολιτικών εγκαινίων της ΔΕΘ, λέγοντας ότι κάθε χρόνο τις ημέρες αυτές η πόλη διαλύεται λόγω των διαδηλώσεων. «Εάν θέλουν να κάνουν ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική της χώρας, ας διαλέξουν το βήμα της Βουλής. Η ΔΕΘ είναι ένα καθαρά οικονομικό γεγονός και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Η άποψή μου αυτή δεν έχει να κάνει με το ποια κυβέρνηση έχουμε ή με το ποιος είναι ο πρωθυπουργός. Παλαιότερα είχα πει ότι δεν θέλουμε να έλθει ο Σαμαράς στην πόλη. Το ζήτημα για μένα είναι η λειτουργία της πόλης», διευκρινίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή thestival.gr

Διαβάστε επίσης:

Mαξίμου: Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα από ΝΔ και ΜΜΕ

Βίτσας: Όσοι είναι στα ειδικά μισθολόγια δεν θα υποστούν μείωση μισθών

Μπουτάρης: Δεν έχει κανέναν λόγο ο Πρωθυπουργός να ανακοινώνει γραφείο στη Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ