Ζαχαριάδης: Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες είναι στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης

Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες είναι στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, υποστήριξε ο 

ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον Realfm 97,8 στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

Απαντώντας στις ενστάσεις που εγείρονται σχετικά με το κατά πόσο μπορούν να διατεθούν τα 246 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τον διαγωνισμό, ο κ. Ζαχαριάδης είπε:  “Είναι δημοπράτηση δημοσίων αγαθών. Δεν υπόκειται στους κανόνες που υπάγεται το νέο ταμείο. Είναι χρήματα που δεν έχουν προϋπολογιστεί για τα μνημόνια και είναι χρήματα που είναι στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτά θα διατεθούν αφενός για τη διεύρυνση του προγράμματος της κοινωνικής αλληλεγγύης και αφετέρου για την επιδότηση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας”. 

Ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι δεν απαγορεύεται να διατεθούν αυτά τα χρήματα και ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να κατευθύνει τους πόρους στις δράσεις που επιθυμεί. Την πλήρη εξειδίκευση των δράσεων, σημείωσε, θα την κάνει ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.

 

Για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, τόνισε ότι ένα “πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας συμφωνεί ότι χρειαζόταν μια ρύθμιση. Αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα γιατί και σε αυτό τον τομέα αρχίζουμε να γίνόμαστε σιγά σιγά φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα”. 

Τέλος, ο κ. Ζαχαριάδης εκτίμησε ότι “αφού οριστεί συνολικά η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μπορεί να μην έχουμε συρρίκνωση της απασχόλησης στα media αλλά ενδεχομένως να έχουμε και αύξηση διότι θα υπάρχει μια κανονικότητα”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας θα μοιράσει στη Θεσσαλονίκη αέρα κοπανιστό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ