Τσίπρας: Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες γιατί θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της οικονομίας

«Φέτος βρισκόμαστε σε μια καμπή και οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι, γιατί ακριβώς θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει των εγκαινίων και της επίσκεψής του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι έχει σημασία αυτή η ανάπτυξη να αξιοποιηθεί, να παραχθεί νέος πλούτος, αλλά να κατανεμηθεί με δικαιοσύνη και κυρίως στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, που θα μπορούν αυτήν την παραγόμενη «πίτα» να την πολλαπλασιάσουν.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η «επόμενη μέρα» στην οικονομία είναι κοντά μας, «δεδομένου ότι έχουμε τους ερχόμενους πέντε μήνες που θα κρίνουν την εξέλιξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους». «Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που βεβαίως θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή, μετά από έξι χρόνια πολύ μεγάλων δυσκολιών, και σε σχέση με τις δυνατότητες δανειοδότησης των επιχειρήσεων», υπογράμμισε.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, μεγάλος στόχος της κυβέρνησης, πέραν την αναπτυξιακής πορείας και της κανονικοποίησης της οικονομίας, είναι οι θέσεις εργασίας. Ανέφερε ότι «η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης και πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, όχι με λόγια, αλλά με έργα». «Σας θέλουμε συμμάχους σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάκαμψη και την παραγωγική ανασυγκρότηση», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους φορείς.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, εκπροσωπούνται το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Χουλιαράκης: Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – BINTEO

Λεβέντης: Γι΄αυτό δεν μπορώ να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος βουλευτής εμφανίστηκε με πέδιλο στη Βουλή; – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ