Καραγκούνης: Αντισυνταγματική και άκυρη η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

“Αντισυνταγματική και άκυρη” χαρακτήρισε τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο  “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Παραδέχθηκε πως χρειαζόταν βελτιώσεις, αλλά, όπως είπε, θα έπρεπε “να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα και να αναλάβει τον διαγωνισμό το ΕΣΡ”. “Η κυβέρνηση είχε άλλους σκοπούς. Ήθελε να φέρει τη δική της διαπλοκή, ήθελε να ευνοήσει τους δικούς της ανθρώπους ή τέλος πάντων να προσπαθήσει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο” τόνισε ο κ. Καραγκούνης, αναφερόμενος στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Στην ουσία θεσμοθέτησε μία διαδικασία αντισυνταγματική, η οποία βασίζεται σ’ έναν νόμο, ο οποίος είναι επίσης αντισυνταγματικός, διότι τα επιχειρήματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Δεν μπορεί να διενεργείται αυτός ο διαγωνισμός, όχι από το ΕΣΡ” είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι αυτό συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς “δεν ισχύει πουθενά στον κόσμο και σίγουρα όχι πουθενά στην Ευρώπη”.

Αναρωτήθηκε γιατί δεν περιμένει η κυβέρνηση να έχει μια τελική κρίση του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας, αλλά και ποιος “θα πληρώσει το μάρμαρο”, αν ακυρωθεί αυτή η διαδικασία. “Γιατί δεν περιμένει η κυβέρνηση να υπάρχει απόφαση από το ΣτΕ και να προχωρήσει στον διαγωνισμό; Γιατί μετά (ενν. σε περίπτωση ακύρωσης) θα υπάρχουν αγώγιμες αξιώσεις και σωστά, απ’ αυτούς που θα πάρουν τώρα τις άδειες και αυτούς που θα αποκλειστούν ή συμμετείχαν. Σε αυτή την περίπτωση το μάρμαρο θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Θα τιναχθεί όλη η διαδικασία στον αέρα και θα ξανακάνουμε πάλι διαγωνισμούς” υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Καραγκούνης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα των εκλογών, λέγοντας πως “οι εκλογές πρέπει να γίνουν χθες, όχι σήμερα, ούτε αύριο” και πρόσθεσε πως “όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα” και “όσο συνεχίζει αυτή η πολιτική, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδα”.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως θα βάλει προγραμματικούς στόχους και εξήγησε πως βασική προμετωπίδα είναι η μείωση της φορολογίας και των εισφορών. “Να μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα στην επιχειρηματικότητα” και στην οικονομία την “ανάσα που χρειάζεται” σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην έμφαση που δίνει το κόμμα του και σε άλλους ζωτικούς τομείς, όπως αυτός της υγείας και της παιδείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει πάλι το θέμα των “αιώνιων φοιτητών”

Μητσοτάκης: Η ΝΔ προτείνει συμφωνία αλήθειας

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ