Φάμελλος: Παρέμβαση του Τσίπρα στη Σύνοδο του Νότου για τους ασθενέστερους

Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο του Νότου για τους ασθενέστερους πολίτες στην Ελλάδα προανήγγειλε μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος

Όπως είπε, «το πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε σχέση με τον προγραμματισμό είναι 1,7 δισ. Άρα υπάρχει αυτή τη στιγμή το πλεόνασμα, δεν υπάρχει η πολιτική συμφωνία. 

Η πολιτική συμφωνία λοιπόν είναι κάτι το οποίο θα κριθεί και εκτός Ελλάδος. Ξέρετε ότι έχουμε καλέσει τη Σύνοδο των αρχηγών κρατών του Νότου, γνωρίζετε ότι ο Πρωθυπουργός αυτή την εβδομάδα θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών και όλα αυτά γιατί πιστεύουμε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει μια νέα συμμαχία, όχι του φόβου του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αλλά υπέρ της κοινωνίας. 

Αυτή η συμμαχία μπορεί να έχει από την μεριά μας τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση γιατί πράγματι σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες να καταλάβουν ότι η διέξοδος δεν είναι ο φόβος αλλά είναι η κοινωνική λειτουργία και η κοινωνική συνοχή». 

Υποστήριξε, ότι «σε όλα τα επίπεδα που ασκείται η πολιτική, είτε στις διεθνείς σχέσεις είτε στην εσωτερική άσκηση πολιτικής, εμείς θα είμαστε σοβαροί ώστε να πετυχαίνουμε και πλεόνασμα και να πηγαίνει αυτό το πλεόνασμα στην κοινωνία. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό. Αυτή είναι η δική μας πολιτική δέσμευση. Είναι η αξιακή μας βάση. Δεν έχουμε άλλο λόγο να ασκούμε πολιτική αν δεν επιστρέφει το όφελος στην κοινωνία». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το ζήτημα της Ευρώπης των Κοινωνιών, το ζήτημα της λειτουργίας της κοινωνίας μπροστά από τους αριθμούς» θα βρεθούν στην ατζέντα των συζητήσεων και στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών την Πέμπτη αλλά και στη Σύνοδο των ηγετών των κρατών του Νότου, στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου. 

«Εμείς θέλουμε η Ευρώπη να λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας. Αλλιώς αυτή η Ευρώπη αν δεν αλλάξει, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης» σημείωσε. 

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Κουμουτσάκος: Ο Μητσοτάκης δεν θα πει “θα” στη ΔΕΘ

Μουζάλας: Το χάος πήρε μορφή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ