Γεννηματά: Ο Πρωθυπουργός επέλεξε ξανά το σόου από την ουσία

«Στο μείζον θεσμικό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο Πρωθυπουργός απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας την κυβερνητική πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Επέλεξε ξανά το σόου από την ουσία» τόνιζει η κ. Γεννηματά.

«Αγνόησε το αναθεωρητικό πλαίσιο που προβλέπει το Σύνταγμα. Ο στόχος του είναι προφανής: Να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν» σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας:

«Για να το πετύχει δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία που απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση, σε κομματική αντιπαράθεση και εργαλείο εξυπηρέτησης δικών του επιδιώξεων. Χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές και καταδικασμένες πρακτικές στο όνομα του δήθεν νέου.  Πρακτικές που εκφράζουν το «πιο παλιό, από το παλιό» στην πολιτική».

«Ο διάλογος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει όπως τον σκηνοθετεί ο Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εξωκοινοβουλευτικά παιχνίδια και προσχήματα. Όλα, λοιπόν, στη Βουλή. Εμείς είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας για προοδευτικές και τολμηρές αλλαγές που απαιτούνται στο Σύνταγμά μας» επισημαίνει η κ. Γεννηματά καταλήγοντας:

«Το έχουμε ξαναπεί: Η κυβέρνηση έχει τους πενήντα βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα. Δεν απομένει πλέον παρά να προκαλέσει την αναθεωρητική διαδικασία που αυτό προβλέπει. Τα υπόλοιπα εκ του πονηρού».

Διαβάστε επίσης:

Η χειραψία του Τσίπρα με τον Τζιτζικώστα – ΦΩΤΟ

Τσίπρας: Εκλογή Προέδρου από τον λαό – συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ