Ο Βερναρδάκης στη Βουλή: Η απλή αναλογική είναι το εργαλείο για το χτύπημα της διαπλοκής

Η απλή αναλογική είναι το εργαλείο για το χτύπημα στις δομές της διαπλοκής και με την έννοια αυτή θα πρέπει να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης και πρόσθεσε ότι «τα 200 εκατ. ευρώ που οφείλει στις τράπεζες το ΠΑΣΟΚ και άλλα τόσα η Ν.Δ., είναι το αποτέλεσμα των καλπονοθευτικών εκλογικών συστημάτων».

Απαντώντας στο επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κυβερνησιμότητα, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι το επιχείρημα ίσχυε όταν υπήρχαν ισχυρά πολιτικά κόμματα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο όταν «οι δομές διαλύονται σε συνθήκες πολυδιάσπασης της πολιτικής αντιπροσώπευσης».

Ανέφερε μάλιστα σαν παράδειγμα, ότι στις εκλογές του Μαΐου του 2012, τα κόμματα που έλαβαν ποσοστά κάτω του 3% συγκέντρωσαν αθροιστικά το 20% των ψήφων και αν είχαν μπει στη Βουλή η Ν.Δ θα είχε σχηματίσει κυβέρνηση με τα όμορα κόμματα, τα οποία λόγω του εκλογικού συστήματος εκβιάστηκαν να ενταχθούν τεχνητά στη Ν.Δ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Κατρούγκαλος στη Βουλή: Θέλουμε να κυβερνάνε οι πολίτες

Η απάντηση του Ποταμιού στον ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο

Το Μαξίμου για τον εκλογικό νόμο: Τα προσχήματα τελείωσαν

Διμέτωπη επίθεση του Κουρουμπλή σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – ΒΙΝΤΕΟ

Καραγκούνης: Το θέμα δεν είναι πώς κατανέμονται οι ψήφοι αλλά αν υπάρχουν

Μπακογιάννη: Κανένα εκλογικό σύστημα δεν μπορεί να σταματήσει τη βούληση του ελληνικού λαού

Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν θέλουν συμφωνία για τον εκλογικό νόμο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ