Καραγκούνης: Το θέμα δεν είναι πώς κατανέμονται οι ψήφοι αλλά αν υπάρχουν

«Η πολιτική σας μοίρα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδιαγεγραμμένη» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται ο εκλογικός νόμος.

«Διότι τελικά στην πολιτική όλα τα πράγματα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Είναι γνωστό το αποτέλεσμα. Πήρατε μια χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και τη ρημάξατε. Το ότι πιστεύετε λίγους μήνες μετά τις εκλογές ότι το πρόβλημα είναι πώς θα κατανέμονται οι ψήφοι με βάση το εκλογικό σύστημα, δείχνει ότι προσεγγίζετε πλέον την απελπισία» εξήγησε ο κ. Καραγκούνης προσθέτοντας:

«Το θέμα δεν είναι πώς κατανέμονται οι ψήφοι, το θέμα είναι αν υπάρχουν ψήφοι. Και πολύ φοβάμαι ότι στην περίπτωση σας θα λείπει το πολιτικώς πρωθύστερο και το μόνο που θα σας συνοδεύει στην μακρά πολιτική σας νύχτα θα είναι ότι ο αρχηγός σας βάδισε στο Σινικό Τείχος. Τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο παραμύθια για παιδιά.»

Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία του κ. Καραγκούνη:

«Τα  επτά χρόνια που είμαι βουλευτής έχω λάβει μέρος σε πολλές συζητήσεις. Αλλά η συζήτηση για το νομοσχέδιο αυτό κατά την άποψή μου έχει χαρακτηριστικά πολιτικού σουρεαλισμού

Θα το εξηγήσω στη συνέχεια.

Για να τελειώνω με το θέμα της απλής αναλογικής, να πω ότι καθαρά ιδεολογικά και πολιτικά, στη ΝΔ δεν πιστεύουμε σε ένα σύστημα που όπου δοκιμάστηκε οδήγησε σε τραγικά αποτελέσματα. Όχι απλώς ακυβερνησίας, αλλά επιπροσθέτως η απλή αναλογική αντίθετα με όσα λέτε, έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί ομφάλιο λώρο με τη διαφθορά. Και δεν έχετε παρά να δείτε πώς κατέρρευσε το μεταπολεμικό ιταλικό σύστημα των κυβερνήσεων του ‘45 και του ‘50, που στη πραγματικότητα εξέθρεψε μια κλεπτοκρατική δημοκρατία, υπαίτιοι της οποίας κρύβονται ακόμη στην Τυνησία.

Αλλά αυτό είναι πολιτική. Εδώ όμως είναι κάτι άλλο πια. Εδώ πρέπει να επέμβει η επιστήμη.

 Γιατί η λαοπρόβλητη κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά», που δεν έχει συμπληρώσει ένα χρόνο στην εξουσία, δηλαδή βρίσκεται ακόμη στο μήνα του μέλιτος της πολιτικής της πορείας, βρήκε, με την απλή αναλογική, έτσι λένε πολλοί, ένα τρόπο να κρατηθεί στα πράγματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι η πρόθεση του Σύριζα. Όμως, και απευθύνομαι στους Βουλευτές του Σύριζα, προφανώς ζείτε σε άλλο πλανήτη.

 Αν και πολλοί από εσάς στις επαφές σας με τον κόσμο, όσοι ακόμα έχετε τη δυνατότητα να τις κάνετε, θα έπρεπε ήδη να έχετε καταλάβει, ότι κανένα εκλογικό σύστημα, αναλογικό ή μη αναλογικό, απλό ή σύνθετο, οριζόντιο ή κάθετο, πρόκειται να αλλάξει μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική πραγματικότητα, η οποία είναι ότι ο Σύριζα , ήδη από την αρχή της τετραετίας, ξεκινά ένα ιστορικό κύκλο ολοκλήρωσης. Με απλά λόγια από το 3 % που ξεκίνησε πάλι στο 3 % θα ξαναφτάσει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί τα οικονομικά αποτελέσματα του 3ου Μνημονίου, και οι συνέπειές της ψευδολογίας, δεν έχουν ακόμη ξεδιπλωθεί, και έως τώρα έχουν γίνει αντιληπτά μόνο από μικρές κατηγορίες πολιτών. Οι μερισματούχοι του Δημοσίου και οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ ένιωσαν ήδη στο πετσί τους τι σημαίνει «πρώτη φορά αριστερά». Σύντομα όμως η φοροληστεία θα αγγίξει κάθε Έλληνα.

Του χρόνου την άνοιξη η πραγματική οικονομία θα έχει πλέον γονατίσει. Η δε κατάρρευση των δημοσίων εσόδων που θα είναι ορατή από τον Δεκέμβριο, θα έχει οδηγήσει και τον τελευταίο Έλληνα στην συνειδητοποίηση ότι την «πρώτη φορά αριστερά» δεν πρόκειται να την σώσει κανένα αναλογικό σύστημα, καμία καλπονοθεία, κανένας περιορισμός της ελεύθερης τηλεόρασης, κανένα κήρυγμα μίσους όπως συνηθίζουν συχνά να εκστομίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Σε λίγο οι μόνοι πλέον στην Ελλάδα που θα ακολουθούν τον κ. Τσίπρα,  θα είναι οι ξένοι αλληλέγγυοι, ο κ. Καρανίκας και κάποιοι μετανάστες για τους οποίους οι πολυτελείς, σε πολλά εισαγωγικά, συνθήκες διαβίωσης στο Ελληνικό, αποτελούν βεβαίως βελτίωση σε σχέση με αυτά που συνέβαιναν στην Καμπούλ, αλλά επειδή για όλους τους υπολοίπους η Ελλάδα του κ. Τσίπρα θα αποτελεί το ναδίρ των πραγμάτων, παρά τις βαθυστόχαστες αναλύσεις μερίδας του τύπου ότι, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να μείνει, και μάλιστα ως καθεστώς στην πολιτική, εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι η βασική του προτεραιότητα θα είναι μάλλον να φύγει.

Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ τη συζήτηση για το εκλογικό σύστημα σουρεαλιστική. Και επειδή εγώ από αυτό το Βήμα συνήθως προκαλώ τον εαυτό μου και θέτω αυτά που λέω στην κρίση του χρόνου, εγώ προβλέπω ότι η δημοσκοπική κατάρρευση του Σύριζα, όπως αυτή θα καταγραφεί τους επόμενους μήνες, θα επαναφέρει το μοιραίο κόμμα που μας κυβερνά στα ιστορικά του μεγέθη. Και κανείς έπαινος του κ. Σόιμπλε δεν θα αρκεί για να επαναφέρει αυτούς για τους οποίους θα ισχύει απολύτως η περίφημη φράση του Γεωργίου Παπανδρέου ότι οι ετοιμόρροποι θα καταρρεύσουν.

Και εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.

Κοντολογίς καταψηφίζουμε  την πρόταση για λόγους πολιτικούς και ιδεολογικούς γιατί δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική. Πρακτικά όμως, είτε η αίθουσα ψηφίσει έτσι, είτε αλλιώς, και επειδή όπως σας είπα ότι και να γίνει στην Ελλάδα, προβλέπω- και θα κριθώ γι αυτό, ότι ο Σύριζα θα επανέλθει από άποψη ποσοστών στην ουρά της λίστας των πολιτικών κομμάτων, θεωρώ ότι η συζήτηση που κάνουμε σήμερα, αποτελεί τελικά έναν εθνικά επικίνδυνο αντιπερισπασμό και τίποτα παραπάνω.

Η πολιτική σας μοίρα κύριοι του Συριζα είναι προδιαγεγραμμένη. Διότι τελικά στην πολιτική όλα τα πράγματα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Είναι γνωστό το αποτέλεσμα. Πήρατε μια χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και τη ρημάξατε. Το ότι πιστεύετε λίγους μήνες μετά τις εκλογές ότι το πρόβλημα είναι πώς θα κατανέμονται οι ψήφοι με βάση το εκλογικό σύστημα, δείχνει ότι προσεγγίζετε πλέον την απελπισία.

Το θέμα δεν είναι πώς κατανέμονται οι ψήφοι, το θέμα είναι αν υπάρχουν ψήφοι.

Και πολύ φοβάμαι ότι στην περίπτωση σας θα λείπει το πολιτικώς πρωθύστερο και το μόνο που θα σας συνοδεύει στην μακρά πολιτική σας νύχτα θα είναι ότι ο αρχηγός σας βάδισε στο Σινικό Τείχος. Τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο παραμύθια για παιδιά.»

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη: Κανένα εκλογικό σύστημα δεν μπορεί να σταματήσει τη βούληση του ελληνικού λαού

“Σε θερμό κλίμα” η συνάντηση Μητσοτάκη-Μειμαράκη – ΦΩΤΟ

 

 

 

            

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ