Παρέμβαση Ομπάμα για ΔΝΤ και χρέος

Καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στη χώρα μας θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου τις επισκέψεις στην Αθήνα του επιτρόπου για την Οικονομία και την Ανταγωνιστικότητα Πιέρ Μοσκοβισί και, κυρίως, του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, την προσεχή Παρασκευή.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει από τον Τζακ Λιου να μεσολαβήσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να πιέσει τους Ευρωπαίους για περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους, σε σχέση με αυτή που προβλέπει η τελευταία συμφωνία με τους εταίρους.

Ακόμα, να πιέσει η Ουάσιγκτον το Ταμείο προκειμένου να μην επιμείνει σε παράλογες και εκτός πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας της χώρας απαιτήσεις στα εργασιακά, ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά και τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στη Βαρσοβία, εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η Ουάσιγκτον θα παίξει θετικό ρόλο για τη συνέχεια του ελληνικού προγράμματος, καθώς είναι φανερό ότι ως έχει δεν βγαίνει. Υπενθυμίζουν, άλλωστε, τις αποστάσεις από τις πολιτικές λιτότητας που έλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας στον Αλέξη Τσίπρα πως «επί οκτώ χρόνια διαφωνούμε και εμείς με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε». Έφερε, δε, ως παράδειγμα την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως έχει αναπτυχθεί κατά 10%, την ίδια ώρα που η Ευρώπη παραμένει σε στασιμότητα.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ