Ο Παφίλης για τη Siemens: Φορτώνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον

“Είναι τεράστιες οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, γιατί η υπόθεση  Siemens έφτασε στο στάδιο της εκδίκασης  με μεγάλη καθυστέρηση, η οποία σήμερα δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων” επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

“Πέρα από το δικαστικό μέρος της υπόθεσης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση μη ουσιαστικής διεκδίκησης από τη Γερμανία των αποζημιώσεων, από τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε η δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα, καθώς και άλλες γερμανικές εταιρείες. Αυτές τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες προσπαθούν να κρύψουν σήμερα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορτώνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει το ΚΚΕ, οι βαρύγδουπες διακηρύξεις περί κάθαρσης, διαλεύκανσης των σκανδάλων και της διαφθοράς, καταλήγουν στο κουκούλωμα, γιατί η διαφθορά είναι συνυφασμένη με το ίδιο το σύστημα, που βρίσκει δικλείδες ασφαλείας ή στην καλύτερη περίπτωση «θυσιάζει» κάποιους για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού” τονίζει ο κ. Παφίλης.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Κεδίκογλου για τη Siemens: Είναι αδιανόητο – Η κυβέρνηση αδιαφόρησε για την υπόθεση

Κουίκ: Ο νόμος της Siemens δεν θα γίνει νόμος του κράτους

Όλες οι αντιδράσεις για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens

 

σχολίασε κι εσύ