Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα έχει απολέσει την αξιοπιστία της και δική μας ευθύνη είναι να την αποκαταστήσουμε”

“Η Ελλάδα παραμένει νησίδα σταθερότητας σε μία περίοδο μεγάλης αστάθειας” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ.

Ο Πατριάρχης υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη επεσήμανε ότι “η παρουσία σας εδώ είναι η πραγματική προσφορά και συνεισφορά. Έχει σημασία για τους Χριστιανούς εδώ. Πέρα από τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, υπάρχει και κάτι ακόμα. Η Ελλάδα δεν παύει να είναι για τους Χριστιανούς εδώ το λίκνο της Ρωμιοσύνης. Είμαστε το καταφύγιο της Μέσης Ανατολής”.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του σημείωσε: “Έχετε δίκιο να επισημαίνετε ότι σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας η Ελλάδα παραμείνει μια νησίδα σταθερότητας. Και εμείς αντιμετωπίζουμε τις δικές μας προκλήσεις και εσείς με την γεωγραφική απόσταση τα βλέπετε πιο αντικειμενικά. Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει η αίσθηση αδιέξοδου, ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση και μια απαισιοδοξία. Υπάρχει ανάγκη για ένα πνευματικό καταφύγιο. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα παίξει το ρόλο ενός παθητικού παίκτη στην περιοχή. Η Ελλάδα έχει απολέσει την αξιοπιστία της και δική μας ευθύνη είναι να την αποκαταστήσουμε”.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πατριάρχης αναγόρευσε τον κ. Μητσοτάκη σε Μέγα Σταυροφόρο του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Ο υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς στήνει σύστημα διαπλοκής

Δραγασάκης: Τα τρομολαγνικά σενάρια στα εργασιακά δεν επιβεβαιώνονται

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ