“Παρών” στην κατάργηση του μπόνους των εδρών θα ψηφίσει ο Παναγούλης

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, σχολιάζοντας τον εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει “παρών” στο άρθρο για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

«Παρών θα δηλώσω σε αυτό το άρθρο, είμαι και υπέρ της ψήφου στα 17, αλλά δεν μπορούν να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι ανόμοια πράγματα», είπε χαρακτηριστικά, στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά” ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση που του έγινε για το τι θα ψηφίσει στο άρθρο κατάργησης των 50 εδρών.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τον εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, τόνισε: «πρώτα από όλα δεν είναι απλή αναλογική και θα σας γυρίσω τέσσερα χρόνια πίσω όταν το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει στη Βουλή πρόταση για την απλή αναλογική. Την υπέγραφε ο κ. Τσίπρας και άλλοι βουλευτές ανάμεσα τους και ο κ. Κουρουμπλής κτλ, και έλεγε «κατάργηση της αποκλειστικής ρήτρας του 3% που δεν συμβιβάζεται με το σύστημα της απλής αναλογικής». Εγώ επειδή είμαι θιασώτης της απλής αναλογικής εδώ και πάρα πολλά χρονιά δεν δέχομαι να ονομάζεται ο σημερινός νόμος που κατέθεσε η κυβέρνηση ως απλή αναλογική».

«Εγώ δεν έχω ανάγκη από πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Βεβαίως δεν θα επέστρεφα στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί εξαπατήσαμε έναν ολόκληρο λαό και αισθάνομαι ενοχές, που εξαπάτησα και εγω με τους αγώνες μου έναν ολόκληρο λαό», κατέληξε ο Στάθης Παναγούλης.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Καρατζαφέρης στον Realfm 97,8: Δημοψήφισμα για Grexit όπως ο Φάρατζ

Ο Μητσοτάκης στη DW: Δεν θα συγκυβερνήσω ποτέ με τον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ