Λαφαζάνης: Τσίπρας-Βαρουφάκης έπρεπε να κατηγορηθούν γιατί δεν είχαν σχέδιο εξόδου

Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη επικρίνει ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης γιατί όπως λέει «δεν διέθεταν συγκροτημένο και σοβαρό σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη». 

«Ο Τσίπρας και η ομάδα του θα έπρεπε να κατηγορηθούν, όχι για κάποιο πρόχειρο και βλακώδες σχεδίασμα, υπαρκτό ή ανύπαρκτο, τύπου J. Galbraith, αλλά θα πρέπει να στηθούν σε πολιτικό εκτελεστικό απόσπασμα διότι δεν διέθεταν συγκροτημένο και σοβαρό σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη, είτε ως πρώτη επιλογή είτε ως αναγκαίο καταφύγιο σε περίπτωση αδιαλλαξίας των πιστωτών, αδιαλλαξία την οποία ζήσαμε σε όλο το μεγαλείο της. Αυτό το σχέδιο εξόδου και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα στη βάση ριζοσπαστικού προγράμματος είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ για μια θετική διέξοδο στη χώρα» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash. 

«Δεν υπάρχει πιο κωμικό και παρακμιακό θέαμα από την αντιπαράθεση αυτής της περιόδου στην πολιτική ζωή γύρω από το πραγματικό ή φανταστικό και σε κάθε περίπτωση ανόητο στο περιεχόμενο του plan X του J. Galbraith» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «ευρώπληκτοι κύκλοι μπροστά στον πανικό τους για το αυξανόμενο λαϊκό κύμα εξόδου από την ευρωζώνη, το οποίο ενισχύεται και με το Brexit, δεν θα αρκούνται στην πολιτική τρομοκρατία αλλά θα φτάσουν να προτείνουν και ένα νέο “509” ενάντια σε όσους σχεδιάζουν το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα».

Διαβάστε επίσης:

Επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο “σχέδιο Χ”

Θα υπερψηφίσει τον εκλογικό νόμο ο Νικολόπουλος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ