Φάμελλος: Η επιχειρηματική κοινότητα μας ζητεί σταθερότητα του φορολογικού πλαισίου

Στην επιχειρηματική κοινότητα, η οποία, όπως σημείωσε, ζητεί σταθερότητα του φορολογικού πλαισίου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Στο ερώτημα μήπως η κυβέρνηση θα έπρεπε, κάποια στιγμή, να αρχίσει να εξετάζει τη μείωση των φόρων γιατί είναι μεγάλο αντικίνητρο στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Αυτήν τη στιγμή, καταφέραμε μόνο στο χαμηλό και μεσαίο οικογενειακό εισόδημα, όλων των κατηγοριών, όμως -μισθωτών επαγγελματιών, συνταξιούχων- να κατέβουμε από το 26 και 29% στο 22% σε αυτή την φορολογική δήλωση του χρόνου, το περάσαμε στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο -αυτό ελαφρύνει λίγο τα νοικοκυριά περίπου 1.500 ευρώ τον χρόνο είναι το κέρδος για το καθένα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό πράγματι θα πρέπει να περάσει, με βάση τα δημόσια έσοδα και στην επιχειρηματικότητα, για να δώσουμε μια μεγαλύτερη βελτίωση. Όμως, αυτό που μας ζητάει η επιχειρηματική κοινότητα περισσότερο είναι η σταθερότητα του φορολογικού πλαισίου».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ