Αυτές τις συμφωνίες υπέγραψαν Ελλάδα – Κίνα

Σειρά σημαντικών συμφωνιών σε διάφορους τομείς υπεγράφησαν σήμερα μεταξύ Ελλάδας-Κίνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο.

 Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπεγράφησαν οι εξής συμφωνίες:

 – Επιτελικό πρόγραμμα για την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού για την περίοδο 2016-2018 στο πλαίσιο της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

 – Συμφωνία συνεργασίας για την επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία μεταξύ του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 – Υπόμνημα συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Κίνας και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.

 – Υπόμνημα συνεργασίας μεταξύ της Κρατικής Διοίκησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 – Επιστολή πρόθεσης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Μητροπολιτικού Μουσείου της Κίνας για την έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο».

 – Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Κίνας και της Τράπεζας της Ελλάδας.

 – Συμφωνία Συνεργασίας για την προώθηση των επενδύσεων μεταξύ του Φορέα Προώθησης Επενδύσεων Κίνας  και της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου.

 – Υπόμνημα Κατανόησης μεταξύ της Κινεζικής Κεντρικής Τηλεόρασης (CCTV) και της ΕΡΤ.

 – Επιστολή επιβεβαίωσης βούλησης μεταξύ της COSCO και του ΤΑΙΠΕΔ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο διάλογος του Τσίπρα με τον Κινέζο ομόλογο του για τις… γραβάτες – ΒΙΝΤΕΟ

Έξι επενδυτικές προτάσεις στην Κίνα έκανε ο Τσίπρας

Τσίπρας: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ