Συνάντηση Δούρου με τον δήμαρχο Πεκίνου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πεκίνου Wang Anshun είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο δημαρχιακό μέγαρο της κινεζικής πρωτεύουσας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε σειρά υλοποιήσιμων προτάσεων που αφορούν στον τουρισμό, τις εμπορικές σχέσεις και τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο πλευρών. 

Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε το γεγονός ότι η Αττική δύναται να αποτελέσει δυναμικό παράγοντα συμβολής στην υλοποίηση των στόχων της ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας σύμφωνα με τη στρατηγική One Belt One Road.

«Η συνεργασία με τον Δήμο του Πεκίνου αποτελεί για την Αττική πρόκληση και ευκαιρία. Και τούτο γιατί στη βάση της στρατηγικής των διεθνών διαδρόμων που ενώνουν πόλεις και αγορές, καλούμαστε να πετύχουμε νέους στόχους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε όλα τα επίπεδα. 

Η σημερινή συνάντηση είναι ένα βήμα που εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα, οι διεθνείς συνέργειες σε επίπεδο τοπικών και περιφερειακών αρχών αποτελούν τον κρίσιμο εκείνο παράγοντα που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση κρίσιμων τομέων της εθνικής οικονομίας μας. 

Η σχέση μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κίνας δεν είναι σημερινή ούτε συγκυριακή. Έχουμε ξεκινήσει με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Χουμπέι το Νοέμβριο του 2015, έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με σημαντικά κινεζικά ΜΜΕ», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης. 

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πεκίνου είναι ένας από τους τέσσερις αυτόνομους Δήμους της χώρας, που δεν υπάγεται σε καμία Περιφέρεια.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ