Γεωργιάδης: Ο Βούτσης κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, με αφορμή το ζήτημα του εκλογικού νόμου, αλλά και κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, για τους χειρισμούς του στο θέμα της Cosco.

«Θα δεχθεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, να κάνει μία τόσο μείζονα αλλαγή στο πολιτικό μας σύστημα με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

«Το bonus εξασφαλίζει ότι θα έχεις πάντα το πρώτο κόμμα στην κυβέρνηση. Άρα ο νικητής των εκλογών θα παίρνει και την ευθύνη της διακυβερνήσεως, γι’ αυτό το bonus δεν πρέπει να καταργηθεί. Αν το καταργήσουν -πιθανόν να συμβεί, δεν είμαι μάντης προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα βρουν τις 200 ψήφους στη Βουλή, αλλά θα φανεί στη διαδικασία- αυτοί που θα το καταργήσουν, θα έχουν πάρει και την ευθύνη γι’ αυτό που θα συμβεί στη χώρα».

Και πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Μου έκανε αλγεινή εντύπωση, ειλικρινά δεν το περίμενα, γιατί γενικά τον κ. Βούτση τον εκτιμώ, ότι στην πραγματικότητα ο κ. Βούτσης έκλεισε το μάτι στην Χρυσή Αυγή. Είπε ότι δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι, όσον αφορά τον εκλογικό νόμο. Θέλω όμως να υπενθυμίσω, πως όταν κάναμε την ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή προεδρείου, και ο κ. Βούτσης και τα υπόλοιπα κόμματα του συνταγματικού τόξου δεν ψηφίσαμε για να εκλεγεί αντιπρόεδρος από τη Χρυσή Αυγή. Ο λόγος που το κάναμε αυτό ήταν ότι δεν θέλουμε να έχουμε τη Χρυσή Αυγή ρυθμιστή των διαδικασιών στο κοινοβούλιο. Για φανταστείτε αύριο να φτάσουμε τις 200 ψήφους, με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, και άρα η Χρυσή Αυγή στην οποία έκλεισε το μάτι ο κ. Βούτσης, να γίνει ο ρυθμιστής των εξελίξεων στη χώρα».

Συνέχισε δε λέγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα δεχθεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, να κάνει μία τόσο μείζονα αλλαγή στο πολιτικό μας σύστημα με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής; Και το λέει αυτό ο κ. Βούτσης με τέτοιους αγώνες στην Αριστερά -εγώ δεν τους αμφισβητώ- χωρίς να κοκκινίζει; Μόνο και μόνο για να κρατήσουν τις καρέκλες; Από τη μία ο Δρίτσας πουλάει το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco για την οποία είχε κάνει και δημοτικό συνδυασμό, το λιμάνι της αγωνίας, με σημαία ότι δεν πρέπει να πουληθεί το λιμάνι… Πουλάει το λιμάνι, τα κάνει θάλασσα με τα πισωγυρίσματα, βγαίνει στα κανάλια και λέει δεν παραιτούμαι γιατί εγώ είμαι Αριστερός. Πάλι καλά που κέρδισε η ‘πρώτη φορά Αριστερά’ για να δει ο κόσμος τι θα πει Αριστερά στην πραγματικότητα. Άνθρωποι εξουσιομανείς που για την καρέκλα κάνουν τα πάντα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ