Δρίτσας: Σεβόμαστε τη φίλη χώρα, Κίνα – ΒΙΝΤΕΟ

Tις αλλαγές στη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας,  Θοδωρής Δρίτσας, κατά τη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να επιρρίπτει την ευθύνη για την εμπλοκή στο Μαξίμου, ο κ. Δρίτσας είπε χαρακτηριστικά: «Καλώ την αίθουσα να αντισταθεί σ’ αυτή την αθλιότητα. Μην ανέχεστε αυτού του είδους την αγυρτεία από όπου και αν εκδηλώνεται», ενώ πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις αλλαγές που έγιναν από το υπουργείο του και την Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας για τις νομοτεχνικές αλλαγές τόνισε ότι «θα κριθούν στην πράξη» και επανέλαβε ότι «σεβόμαστε τον παραχωρησιούχο και τη φίλη χώρα της Κίνας και δεν έχουμε αντίρρηση να εξαντλήσουμε όλη μας την καλή θέληση. «Αποδείξαμε ότι πολιτικά αξιολογούμε ως πρώτιστη υποχρέωσή μας να υπάρξει η εμπιστοσύνη για να πάρει μπρος η αναπτυξιακή διαδικασία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι «η φασαρία, η αναταραχή που έγινε μετά την περίφημη επιστολή της COSCO οφείλω να σας βεβαιώσω ότι δεν είχε καμία ουσιώδη βάση. Δεν αποτελούν οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση παραβίαση συμφωνημένων, της σύμβασης παραχώρησης ή κάτι άλλο. Ο παραχωρησιούχος ζητά εγγυήσεις υπερβολικής κάλυψης και γεννήθηκε μείζον ζήτημα χωρίς να χρειαζόταν να γεννηθεί».

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Δείτε επίσης:

Κουμουτσάκος: Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας

Γεροβασίλη: Η σύμβαση με την Cosco θα κυρωθεί κανονικά

Τσίπρας-Γκάμπριελ: Χρειάζεται νέα προσέγγιση στην Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ