Γλέζος: Τι είδους Αριστερά θέλουμε;

«Το βασικό πρόβλημα, είναι κατά τη γνώμη μου: Τι είδους Αριστερά θέλουμε;», δήλωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος κατά τον χαιρετισμό-παρέμβαση του, στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της ΛΑΕ στις 26 Ιουνίου.

«Μια Αριστερά που θέλει να κυβερνήσει το τόπο ή μια Αριστερά που θα αγωνιστεί για να έρθει ο λαός στην Εξουσία; Μια Αριστερά που θα αντιπροσωπεύει το λαό ή μια Αριστερά που θα φέρει το λαό στην Εξουσία; Μια Αριστερά που θα ενεργεί εν ονόματι του Λαού ή μια Αριστερά που θα υπερασπίζεται τις αποφάσεις του λαού; Μια Αριστερά που θα εκφράζει τις απόψεις του Λαού ή μια Αριστερά που θα είναι εγγυητής της εξουσίας του λαού;», πρόσθεσε ο Μανώλης Γλέζος.  

«Είναι ολοφάνερο το χρέος όλων των πολιτικών σχηματισμών της Αριστεράς είναι να αγωνιστούν για να έρθει ο λαός στην εξουσία. Να αγωνιστούμε, όλοι μαζί σε ένα ευρύτατο Μέτωπο για να απαλλαγούμε από τους δανειστές και συνέπειές τους; ΝΑΙ. Να υπερασπίσουμε, την ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα; ΝΑΙ», συμπλήρωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και κατέληξε:

«Να προσφέρουμε, όμως, όλες μας τις δυνάμεις, για να γίνει ο λαός μας κυρίαρχος στο τόπο του, νομοθέτης και εκτελεστής των αποφάσεών του».

 

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει στόχο να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την πολύνεκρη επίθεση στην Τουρκία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ