Στο επίκεντρο της πίεσης το ΚΚΕ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Εντός της εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική με όριο εισόδου ενός κόμματος το 3% και παροχή ψήφου στους 17άρηδες.

Τα παραπάνω σημεία είναι αυτά που εκτίμησε ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς ότι ενδέχεται να συναντήσουν την συναίνεση των άλλων κομμάτων.

Επειδή δεν υπάρχουν σημεία ταύτισης, μένει εκτός του νομοσχεδίου η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της ψήφου των ομογενών, ακριβώς επειδή είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ως προς τις διαδικασίες.

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως εμφανίζεται διατεθειμένο να δεχθεί και προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο, εφόσον υπάρξει σύμπτωση απόψεων.

Στο επίκεντρο της πίεσης του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να βρεθεί το ΚΚΕ, χωρίς τις ψήφους του οποίου δεν είναι δυνατόν να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 200 βουλευτών που απαιτούνται, προκειμένου ο εκλογικός νόμος να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.

Ήδη Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουν την απλή αναλογική, όπως προτίθενται να πράξουν και τρεις από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές.

Ενδιαφέρον εμφανίζει αν τα κόμματα που γεωγραφικά εμφανίζονται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν στο σύνολό τους την κομματική γραμμή ή θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης για τον Άδωνι – ΒΙΝΤΕΟ

Mητσοτάκης: Διαφωνώ με την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ