Σε δίκη παραπέμπεται ο Μαρκογιαννάκης

Για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, που αφορά σε παρέμβαση του στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην υπουργός της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Σημειώνεται όμως ότι η παραπομπή του δεν σχετίζεται με την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη  Γιακουμάκη.

Συγκεκριμένα, η δίωξη κατά του κ. Μαρκογιαννάκη είχε αρχικά ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Όμως, κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας. Τελικά, το Ποινικό Τμήμα του  Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του κ. Δοσούλα κι έτσι παραπέμπεται σε δίκη ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ .Μαρκογιαννάκης φέρεται να είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής προκειμένου να μην τιμωρηθεί με προσωρινή αποβολή από την Εστία ένας από τους τρεις Κρητικούς σπουδαστές που επρόκειτο να αποβληθούν για φθορές που είχαν προκαλέσει σε χώρους της Σχολής. Η παρέμβαση του πρώην υπουργού φέρεται να έγινε με το επιχείρημα ότι ο εν λόγω σπουδαστής δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να διαμείνει σε άλλο χώρο πέραν της Εστίας.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης το περασμένο έτος, όταν είχε ασκηθεί η σε βάρος του δίωξη, επεσήμανε  ότι επρόκειτο για «μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως ‘’κατάχρησης εξουσίας’’ είναι επιεικής».  

 

   

Διαβάστε επίσης

Tι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη για το βίντεο ντοκουμέντο – ΒΙΝΤΕΟ

Το ξέσπασμα του θείου του Γιακουμάκη: Αγαπητοί νταήδες σας λυπάμαι…

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ