Γεννηματά: Να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου – ΒΙΝΤΕΟ

Mήνυμα ενότητας του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης έστειλε η Φώφη Γεννηματά με την ομιλία της στη εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, που έγινε το βράδυ στην Αθηναΐδα.

Παρουσία του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι o Ανδρέας Παπανδρέου «ήταν ένας ένας, μοναδικός και ανεπανάληπτος» και ότι η παρακαταθήκη του απαιτεί «πάνω απ’ όλα να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς του».

«Για τη δημοκρατική παράταξη, την παράταξη της ευθύνης ένας δρόμος υπάρχει. Είναι αυτός που πρώτος άνοιξε ο ηγέτης της, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο δρόμος της αλλαγής και των προοδευτικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μεταξύ άλλων και πρόταση πέντε σημείων με την οποία η δημοκρατική παράταξη θα πρέπει να δώσει μάχη , όπως είπε, για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

 «Πρώτον, να μπει τέλος στα μνημόνια. Το να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, στις δικές της δυνάμεις είναι αδιαπραγμάτευτος εθνικός στόχος που πρέπει να τον πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν. Είναι η Εθνική γραμμή.

Δεύτερον, να διαφυλάξουμε την πολιτική και θεσμική σταθερότητα. Ποτέ δεν είναι δύσκολο τα πράγματα να ξεφύγουν, ειδικά όταν παίζονται επικίνδυνα παιχνίδια πόλωσης και η διχαστική ρητορική είναι στην ημερήσια διάταξη.

Τρίτον, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αφού τίποτα δεν είναι όπως παλιά και ζούμε σε μεταβατικούς καιρούς, στους οποίους όλα αλλάζουν.

Τέταρτον, σε αυτό το καράβι είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να είναι οριζόντια προτεραιότητα η στήριξη των ευπαθών ομάδων αλλά και να εμπεδώσουμε το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πέμπτον, να ισχυροποιήσουμε τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο. Να γίνουμε κόμβος ανάπτυξης, καινοτομίας, μεταφορών, ενέργειας. Ο παγκόσμιος χάρτης ξανασχεδιάζεται σε πολλά επίπεδα. Κάποιοι θα κερδίσουν, κάποιοι θα χάσουν» , σημείωσε η κ. Γεννηματά, αναλύοντας τα σημεία της πρότασης.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Δείτε επίσης:

Η θερμή χειραψία του Παπανδρέου με τον Σημίτη και την Γεννηματά – ΦΩΤΟ

ΣΥΡΙΖΑ: “Τραμπούκοι παρεμπόδισαν εκδήλωσή μας στην Αγία Παρασκευή”

Με τον Ψινάκη συναντήθηκε ο Κοτζιάς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ