Τσίπρας: Η Ελλάδα πλέον έχει γυρίσει σελίδα – ΒΙΝΤΕΟ

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα που πλέον έχει γυρίσει σελίδα, έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

“Κοινή μας πεποίθηση με τον πρόεδρο Γιούνκερ είναι ότι η ανάκαμψη στην Ελλάδα δεν μπορεί να στηρίζεται στη συντριβή της εργασίας αλλά αντίθετα στην επένδυση σε αυτήν και την καινοτομία” είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι αναγκαίο να επιστρέψουν στην Ελλάδα”. 

“Στην προσπάθειά μας για ανάπτυξη αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το «πακέτο Γιούνκερ», έχοντας υποβάλει προς δανειοδότηση τα πρώτα 42 επενδυτικά έργα, ύψους 5,4 δισ. ευρώ”.  Υλοποιούμε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και όλοι πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική προς τον παραγωγικό επενδυτή” τόνισε. 

“Η ανεργία που βρίσκεται σε απαράδεκτα επίπεδα για μια ευρωπαϊκή χώρα έχει αρχίσει αργά και σταθερά να αποκλιμακώνεται, τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται σε πορεία υπεραπόδοσης. Αυτή είναι η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε στο εξής”, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε και στο χρέος: “Η χώρα έχει εκπληρώσει πολύ μεγάλο μέρος των δεσμεύσεών της και για αυτό ζήτησε από τους εταίρους να πράξουν το ίδιο, κυρίως υλοποιώντας τη συμφωνία για τη βραχυπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους, αλλά και ορίζοντας λεπτομέρειες για τη μεσομακροπρόθεσμη διαχείρισή του”.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Γιούνκερ συζήτησαν  και για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. “Ψηφίζουμε και οι δύο υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.” είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πραγματική κρίση. 

“Ανεξάρτητα από την ετυμηγορία του βρετανικού λαού θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε για το οριακό σημείο της ΕΕ. Πέρυσι τέτοιο καιρό κάποιοι έκαναν σχέδια και Grexit και σήμερα, φαίνεται πόσο ανόητα ήταν αυτά τα σχέδια για όλη την Ευρώπη, για τους λαούς μας. Ευτυχώς όμως απέτυχαν. Δεν είναι ο στόχος μας να σώζουμε στο παρά πέντε καταστάσεις αρνητικές, στόχος μας είναι να πείθουμε τους λαούς μας για την κοινή μας προοπτική. Χρειαζόμαστε μια καλύτερη Ευρώπη και όλοι πρέπει να εργαστούμε για αυτό” υπογράμμισε.

Στο επίκεντρο της μεταξύ τους συζήτησης βρέθηκε και η προσφυγική κρίση. Ούτε αυτή μπορεί να λυθεί με εργαλεία εθνικισμού, πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις νόμιμες οδούς για το προσφυγικό, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο Κυπριακό  “Τονίσαμε την στήριξή μας στις διακοινοτικές συνομιλίες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού,με βάση τις αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ”.

“Θα ήθελα ξανά να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Γιούνκερ για την σταθερή σχέση του με την Ελλάδα που σφυρηλατήθηκε σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας” κατέληξε ο κ. Τσίπρας. 

 Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Καλός φίλος της χώρας ο Γιούνκερ

Το νεύμα του Γιούνκερ στους φωτογράφους – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ