Λαφαζάνης: Η έξοδος από τη Ευρωζώνη είναι όρος για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια

«Η έξοδος από τη Ευρωζώνη είναι όρος για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και είναι και θεμέλιο, προκειμένου να εφαρμοστούν νέες πολιτικές ανασυγκρότησης, που θα βάλουν την Ελλάδα σε τροχιά διεξόδου από τη κρίση με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, αναφέρει ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παρασκήνιο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παρασκήνιο και αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε πως «από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έκανε το καταστροφικό άλμα να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, έχει τελειώσει πολιτικά ως αριστερός ηγέτης».

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι «βεβαίως, και δεν είναι απάντηση στον κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να εμφανίσει καμία απολύτως εναλλακτική λύση απέναντι στην μνημόνια. Η πρότασή του, αντιθέτως, είναι να εφαρμοστούν πλήρως και κατά γράμμα το τρίτο μνημόνιο και όλες οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στην ουσία είναι νεοφιλελεύθερες κατεδαφίσεις της κοινωνίας και της οικονομίας».

«Τα μνημόνια δεν έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση μόνο την οικονομία, αλλά έχουν διαμορφώσει και μια κατάσταση όπου η Ελλάδα έχει χάσει κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας», επανέλαβε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, υπογραμμίζοντας πως «αυτές οι τραγικές καταστάσεις στη χώρα μας είναι ιδανικές για γείτονες όταν δεν έχουν καλές προθέσεις, να αναπτύσσουν επεκτατικές και αναθεωρητικές πολιτικές. Και αυτό γίνεται σε βάρος της χώρας μας, τόσο από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας του Ερντογάν, της Αλβανίας του Έντι Ράμα και της ΠΓΔΜ του Γκρούεφσκι».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Λαφαζάνης: Το “παραιτηθείτε” δεν ενοχλεί αλλά είναι δεκανίκι και στήριγμα του Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ