Γεννηματά: H κυβέρνηση εξαφανίζει τις μικρές και μεσαίες αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Την επιτακτική ανάγκη χάραξης μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, από την Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου, όπου μίλησε το βράδυ της Τετάρτης.

Απευθυνόμενη σ’ ένα ακροατήριο η πλειονότητα, του οποίου αποτελείτο από νέους αγρότες, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσει. Στόχος μας είναι η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής γεωργίας. Η γεωργία πρέπει να καταστεί ανταγωνιστική και παράλληλα να σέβεται το περιβάλλον».

Στη διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του κινήματος για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής παραγωγής, ως βασικό μοχλό της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

«Η πραγματική αλλαγή μπορεί να έρθει με έναν τρόπο. Με την ανάπτυξη και την παραγωγή πραγματικού πλούτου, που θα στηρίξει πολιτικές αναδιανομής, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Να ενώσουμε τις ζωντανές δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε μια νέα συμφωνία κράτους – κοινωνίας – αγοράς, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και αναφέρθηκε στην υψηλή φορολογία που έχει επιβάλει σε όλες τις παραγωγικές τάξεις και ιδιαίτερα τους αγρότες, λέγοντας με έμφαση πως «φορολογείται ότι παράγεται, περπατάει, αναπνέει, κολυμπάει και πετάει. Γνωρίζετε όλοι εδώ μέσα νομίζω, τι μας συνέβη, ποιο είναι το αποτέλεσμα της περήφανης διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Επίσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα νέα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν, και όπως είπε, πλήττουν σκληρά τους αγρότες, σημειώνοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης «εξαφανίζει τις μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις που αποτελούν την παραγωγική βάση της ελληνικής γεωργίας, επιβαρύνοντάς τες με 1 δισ. ευρώ «με το καλημέρα», αφού οι αγρότες θα καταβάλουν 500-550 εκατομ. ευρώ περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές το 2016 και έπεται συνέχεια μέχρι το 2022. Η φορολόγηση του 2016 θα είναι αυξημένη κατά 100-120 εκ. ευρώ και έπεται συνέχεια μέχρι το 2022. Αυξημένα ποσά από την νέα αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Η κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, θα επιφέρει απώλειες 120 εκ. ευρώ για τους αγρότες»

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ στήριξε και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες. Οι δεσμοί μας δεν ήταν επιφανειακοί. Ήταν σταθεροί και αμοιβαίοι. Γι’ αυτό και σήμερα βρισκόμαστε ξανά κοντά και συζητάμε για τις πιο εφικτές λύσεις με εμπιστοσύνη – κάτι που έχασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ λόγω της μεγάλης απόστασης έργων και λόγων. Εμείς στηρίζουμε την επιτυχία του σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο όπου ο πρωτογενής τομέας και η αγροτική οικονομία θα αποτελέσουν πυλώνα αυτής της ανάπτυξης» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε με τους αγανακτισμένους, επιχειρεί να διχάσει και σήμερα

Γεννηματά: Έχει έρθει η ώρα να επιμείνουμε για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ