Δένδιας: Το μυαλό του Φίλη λειτουργεί με τον συνωμοτισμό της Αριστεράς

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας «Παραιτηθείτε» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Σύνταγμα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Ερωτηθείς αν στηρίζει η ΝΔ τη συγκεκριμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, απάντησε:

«Εμείς υπό τη στενή έννοια ‘στηρίζουμε’, δεν μπορώ να σας απαντήσω ότι στηρίζουμε. Όμως, ο καθένας από εμάς, εφόσον κρίνει, έχει κάθε δικαίωμα και κάθε δυνατότητα να παραστεί και να συμπαραταχθεί με ένα αίτημα το οποίο εμείς ως κόμμα και παράταξη συνυπογράφουμε» σημείωσε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Δεν τη συνδιοργανώνουμε πάντως».

Στην ερώτηση, αν ο κ. Φίλης ο οποίος στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών, δήλωσε ότι το «Παραιτηθείτε» είναι το plan B της ΝΔ, διότι το πρώτο της πλάνο, αυτό των εκλογών, απέτυχε, ο βουλευτής της ΝΔ, απάντησε:

«Εμείς δεν είμαστε πίσω από αυτή την εκδήλωση –αυτό που ο κ. Φίλης έχει στο μυαλό του. Λειτουργεί το μυαλό του με το συνωμοτισμό μιας μικρής ομάδας της Αριστεράς στην οποία ανήκει. Δεν είμαστε έτσι. Εμείς είμαστε ένα αστικό κόμμα. Δεν πυροδοτούμε εκδηλώσεις, δεν διοργανώνουμε σενάρια πρώτα ή δεύτερα. Λέμε την άποψή μας στην ελληνική. Αυτό κάναμε και εδώ. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Τελεία».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στις απεργίες αυτή την περίοδο, ο Νίκος Δένδιας, σημείωσε: «Εγώ μιλάω προσωπικά, δεν υπάρχει η δυνατότητα σε έναν κλάδο ο οποίος κρίνει ότι πλήττεται, να του πεις σταμάτα την απεργία», ωστόσο, όπως συμπλήρωσε: «Η απαίτηση του καθενός να διεκδικήσει τα αιτήματά του, δεν μπορεί να περνάει ένα όριο καταχρηστικότητας. Δεν μπορεί δηλαδή, το όφελος που επιδιώκει αυτός, να μετατρέπεται σε τεράστια ζημία για όλους τους άλλους».

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υπογράμμισε: «Η έμμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει βοηθήσει να μην χαρακτηρίζεται ο Πρόεδρος και να έχει μία ευχέρεια κινήσεων την οποία φοβάμαι ότι η άμεση εκλογή δεν θα του χορηγούσε».

Σχετικά δε, με τον εκλογικό νόμο ο κ. Δένδιας, επισήμανε: «Αισθάνομαι ότι λίγο εκ του πονηρού ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που ζορίζεται με τα οικονομικά, θυμάται ότι κάτι πρέπει να γίνει με τον εκλογικό νόμο. Σε μερικά πράγματα έχει δίκιο (…) Οι 50 έδρες πράγματι είναι πολλές για κόμματα που δεν υπερβαίνουν το 30%. Αλλά έχω πάντα την αίσθηση ότι η συζήτηση αυτή γίνεται προσχηματικά, για να φύγουμε από το μέγα, τεράστιο και καταθλιπτικό θέμα της Οικονομίας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ