ΝΔ: Σκανάρει τους Υπουργούς, παρακολουθεί το #παραιτηθείτε

Του Θάνου Τριανταφύλλου

To #παραιτηθείτε αποτελεί την πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση που λαμβάνει χώρα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και έχει στόχο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου πως «η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης της 15ης Ιουνίου ξεκαθαρίζουν στο real.gr πως το #παραιτηθείτε απαντά στα προτάγματα του σήμερα και απλώνει το χέρι σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται «εξαπατημένος από τα αδίστακτα ψεύδη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Η επίσημη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται πως θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή… απόστασης από τις διαδικασίες, κάτι που είχε κάνει και πέρυσι, τον ίδιο καιρό, στο μέτωπο «Μένουμε Ευρώπη».

Η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος στηρίζουν ενεργά αυτή την πρωτοβουλία με αναφορές στις προσωπικές τους σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως φαίνεται όμως, δεν υπάρχει κανενός είδους κεντρική γραμμή κινητοποίησης.

Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ για παραίτηση του υπουργού Νίκου Φίλη, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, με συνέντευξή του σήμερα στην «Αγορά», σημειώνει πως «καλλιεργείται, ένα επικίνδυνο κλίμα ανοχής σε αντισυνταγματικές πρακτικές, σε έναν εθισμό αυταρχικού βολονταρισμού της κυβέρνησης. Επιβάλλεται λοιπόν, σε όλους μας, δημοκρατική εγρήγορση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

Χρήση του hashtag #παραιτηθείτε και έμμεση με αυτόν τον τρόπο δήλωση συμμετοχής έκανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης «τρολάροντας» παλαιότερη δήλωση του Γιώργου Κυρίτση, που καλούσε τον κόσμο, επί κυβέρνησης Σαμαρά, να διαδηλώσει κατά των νέων μέτρων λιτότητας.

Επίσης, την πρόθεσή του να κατέβει ως πολίτης χωρίς κομματική ταυτότητα, εξεδήλωσε ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και Πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη τοποθέτηση, προκάλεσε την επίθεση «κύκλων» του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασαν πως «ένας συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ δηλώνει πως θα συμμετάσχει στις 15 Ιουνίου».

Όλα αυτά την στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθεί στρατηγική κλιμάκωσης της επίθεσης προς την κυβέρνηση. Όπως αποτυπώνεται και στις τελευταίες ανακοινώσεις, δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τίποτα να… πέσει κάτω.

Στόχος είναι η καθημερινή αποδόμηση κάθε υπουργού. Για αυτό το λόγο, το επικοινωνιακό επιτελείο έχει ενισχυθεί με επιπλέον εργαλεία monitoring προκειμένου να σκανάρει κάθε κίνηση των κυβερνητικών στελεχών.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Βούτσης: Η Βουλή είναι στη φάση της εκπόνησης του πορίσματος για τις γερμανικές επανορθώσεις

Κυρίτσης: Η συνταγματική αναθεώρηση είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

Επίθεση με χιούμορ στην κυβέρνηση από τη ΝΔ – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ