Παπαγγελόπουλος: Έφυγαν τρέχοντας για να μην ακούσουν για τον Παπασταύρου και τις λίστες του Παναμά

Στον Βασίλη Σκουρή

Δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής για τον χρόνο που ίσχυσε η διάταξη για τις offshore, δηλώνει στη Realnews ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και επιτίθεται στη ΝΔ. «Αποχώρησαν τρέχοντας από την αίθουσα γιατί δεν άντεχαν να ακούσουν τα ονόματα Παπασταύρου, τις λίστες Παναμά, Λαγκάρντ, Μπόργιανς και όπου αλλού βρίσκονται τα στελέχη τους. Άλλωστε είχαν και μια προθεσμία 60 ημερών.

Μάλλον για αυτό έφυγαν τρέχοντας από την αίθουσα, για να προλάβουν», τονίζει. Ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, επισημαίνει μάλιστα ότι «τώρα που τελείωσε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, διαισθάνομαι ότι κάποιοι θα επενδύσουν ανεπιτυχώς και πάλι στο σενάριο της Βενεζουέλας».

Τέλος, αφήνει σαφείς αιχμές για επηρεασμό της Δικαιοσύνης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ απαντά για την υπόθεση της Siemens, τις καταγγελίες Τσατάνη, τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και τα Panama Papers.

Το τελευταίο διάστημα δεχτήκατε πολλαπλές επιθέσεις, πρωτίστως από την αντιπολίτευση, για παρεμβάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης στο χώρο της Δικαιοσύνης. Πού τις αποδίδετε κ. υπουργέ;

Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη έχουν τελειώσει προ πολλού κ. Σκουρή. Η μόνη παρέμβαση που γίνεται είναι ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς νιώθουν την ηθική υποστήριξη του υπουργείου για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που δεν τους άφηναν τόσα χρόνια. Η Δικαιοσύνη αναπνέει και δίνει αποτελέσματα και είναι μετρήσιμα. Οι ένοχοι περνάνε το κατώφλι του εισαγγελέα. Αυτό κάποιους τους ενοχλεί και μιλάνε για παρεμβάσεις. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη και ας κάνουν την αυτοκριτική τους, για πρώτη φορά.

 

Πατήστε πάνω στο δημοσίευμα για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη

 

Διαβάστε επίσης:

Μήπως είναι… εξωχώριοι; 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ