Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Μπαλάφα στη Θράκη

Με επισκέψεις στους τέσσερις δήμους του Έβρου, Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και συναντήσεις με τους αντίστοιχους δημάρχους καθώς και τον δήμαρχο Σαμοθράκης και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και παραγωγικούς φορείς, ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα στο Νομό.

Το ζήτημα της παραμεθορίου και της διασυνοριακότητας έθεσαν στον υφυπουργό οι παραγωγικοί φορείς ζητώντας αρχικά σταθερότητα και ηρεμία στην αγορά αλλά και την παροχή θεσμικών κινήτρων στις παραμεθόριες περιοχές. Ο κ. Μπαλάφας δεσμεύτηκε να απευθυνθεί ο ίδιος στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για να εξετάσουν τις δυνατότητες στήριξης της παραμεθορίου, επαναλαμβάνοντας πως η Θράκη είναι περιοχή υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι έθεσαν στον υφυπουργό Εσωτερικών, θεσμικά ζητήματα τόσο για τη λειτουργία των δήμων όσο και για τον Καλλικράτη, ζητήματα μειωμένων κονδυλίων και προσλήψεων και ζήτησαν την επίσπευση του χρόνου έγκρισης και υλοποίησης των προσλήψεων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ α΄βαθμού (πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου). Ο κ. Μπαλάφας ζήτησε το σύνολο των θεσμικών ζητημάτων που τέθηκαν τόσο για τη λειτουργία των δήμων όσο και για τον Καλλικράτη να σταλούν γραπτώς το επόμενο διάστημα στο υπουργείο στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης του νομοσχεδίου που λύνει τα λειτουργικά και όχι μόνο προβλήματα των ΟΤΑ και είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε και στην ενεργοποίηση εκ νέου της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΜΟΔ) η οποία αποτελεί πολύ σημαντικό εργαλείο για τους μικρούς δήμους που έχοντας κάνει κάποια πρώτα βήματα σε μελέτες δεν μπορεί να τις ωριμάσει για την ένταξη των έργων, εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

Στη διάρκεια της  περιοδείας του στον Έβρο ο υφυπουργός Εσωτερικών, συνοδευόμενος από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Γιώργο Καϊσα, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, επισκέφθηκε το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, καθώς και το μουσείο μετάξης Τζίβρε στο Σουφλί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μπαλάφας: “Βαμπίρ” η διαπραγμάτευση που ρουφούσε ενέργεια από την κυβέρνηση

Μπαλάφας: Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο θα γίνουν βήματα ανάκαμψης στη Θράκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ