Συστήνεται κοινοβουλευτική επιτροπή για τις διατλαντικές εμπορικές συμφωνίες

Την άμεση συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών (της CETA μεταξύ Καναδά και ΕΕ και της TTIP μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ), προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, με αντιπροσωπεία της Greenpeace, αποτελούμενη από τους Νίκο Χαραλαμπίδη, διευθυντή του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace, και την Ναταλία Τσιγαρίδου, υπεύθυνη της εκστρατείας για την TTIP και τη CETA.

«Θέλαμε να κάνουμε αυτή τη συνάντηση, διότι είναι εξαιρετικά κρίσιμη αυτή η διατλαντική συμφωνία που, εν κρυπτώ και παραβύστω, προετοιμάζεται εδώ και χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία της Greenpeace.

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι η ελληνική Βουλή είναι από τα λίγα κοινοβούλια που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, ενώ ανακοίνωσε ότι άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι, η Βουλή θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας ad hoc επιτροπής, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι μεγάλων οργανώσεων με διεθνή αναγνώριση και ενασχόληση με το ζήτημα, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, πέραν των βουλευτών.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στους κανόνες σύνταξης και τους όρους δημοσιοποίησης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων

Γεωργιάδης: Ίσως να μην ήταν σωστό που αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση για τις offshore

Κατατέθηκε στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ