Παρέμβαση Τσίπρα για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε η δημόσια έκκληση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η δίκη των κατηγορούμενων στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Έπειτα από επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η Μάγδα Φύσσα και οι οικείοι του Παύλου επισκέφθηκαν το γραφείο του κ. Βούτση και παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, εξέθεσαν τα γεγονότα, ζητώντας να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επιτάχυνση της δίκης, την ανάληψη όλων των ευθυνών και την προώθηση των απαιτούμενων ενεργειών για να λυθεί το πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε ως «ζήτημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας για τη χώρα μας»  την ανάγκη να ληφθούν όλες οι αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες για την ταχεία και ομαλή διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι απηύθυνε έγγραφο-παράκληση προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και τη δυσκολία προόδου της δίκης, και στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του- εφόσον διαπιστώνει τη δυσκολία- να απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικό έγγραφο. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε, ήδη, τηλεφωνική επικοινωνία του γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης και το έγγραφο διαβιβάζεται άμεσα στον κ. Παρασκευόπουλο για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με μία κίνηση. Απαιτούνται διαρκείς προσπάθειες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και δήλωσε: «Διαβεβαίωσα την κ. Φύσσα και τους οικείους της ότι εμείς θα παρακολουθούμε διαρκώς τη δίκη και, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνουμε την Δικαιοσύνη».

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι δεν είναι αισιόδοξος για την ταχύτητα με την οποία θα αποδοθεί Δικαιοσύνη. Ωστόσο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να μη γίνει η δίκη. 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Άμεση λύση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής ζητά ο Θεοδωράκης

Αποκαλυπτική κατάθεση: “Ο Ρουπακιάς επί λέξη μας είπε: Είμαι της Χρυσής Αυγής”

Για αντιφάσεις στις μαρτυρίες αστυνομικών που συνέλαβαν τον Ρουπακιά κάνει λόγο η πολιτική αγωγή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ