Μπαλάφας: Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι απαραίτητη

«Να μην είναι το κράτος το “λάφυρο” της εκάστοτε κυβέρνησης», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Μπαλάφας, αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του δημοσίου είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τη Δημόσια Διοίκηση καταφέρνουμε δυο πράγματα. Πρώτον να αποκομματικοποίησουμε τη δημόσια διοίκηση, ώστε να μην είναι το κράτος το «λάφυρο» της εκάστοτε κυβέρνησης. Ο συγκεκριμένος νόμος, αυτό ακριβώς προωθεί, την συγκρότηση ενός ανεξάρτητου και αντικειμενικού μητρώου των στελεχών του Δημοσίου, την αντιμετώπιση των ζητημάτων του μισθολογίου, του βαθμολογίου, με τέτοιον τρόπο ώστε να προστατεύεται η διαδικασία της εξέλιξης των στελεχών» και συνέχισε:

«Δεύτερον, προωθείται μέσω της αναδιοργάνωσης των διαδικασιών και της μετάβασης στις ψηφιακές υπηρεσίες η πάταξη της γραφειοκρατίας, ώστε να εξυπηρετείται εύκολα ο πολίτης στην σχέση του με τον κρατικό τομέα και τη δημόσια διοίκηση, ώστε να μην χρειάζεται να τρέχει επί ημέρες από τον έναν στον άλλον. Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι απαραίτητη, ώστε να λειτουργεί δημοκρατικά και να εξυπηρετεί, πρακτικά αλλά και συνολικά, τον πολίτη».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο:

«Το επόμενο διάστημα ανοίγει η συζήτηση και για την συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία περιλαμβάνεται και ο νέος εκλογικός νόμος. Είναι δύο μεγάλες, βαθιές τομές οι οποίες δεν θα είναι έργο της κυβέρνησης αλλά της συνολικής διαβούλευσης με τα κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και με την ενσωμάτωση της μέχρι τώρα εμπειρίας, θετικής και αρνητικής. Θα ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και μία ανταλλαγή απόψεων, σε σχέση με την συνταγματική αναθεώρηση», είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε:

«Η απλή αναλογική, η αναλογική εκπροσώπηση των πολιτών, θα είναι η αφετηρία που θα έχουμε εμείς, όσον αφορά τη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Παρά την ένταση που υπάρχει σήμερα σε πολιτικό επίπεδο και όχι μόνο, πρέπει και μπορούν να αναζητηθούν τα σημεία σύγκλισης, μία εθνική συνεννόηση για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν όλους τους Έλληνες. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν «ευήκοα ώτα» ακόμη και στις πλευρές που έχουν καλλιεργήσει την ένταση και θα δουν πιο γόνιμα τη διαδικασία. Δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα, αλλά ακόμη και εάν είναι έντονος, θα γίνει ένας πολιτισμένος διάλογος».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η γαλλική κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Το ΚΚΕ για τη συνάντηση Τσίπρα–Βαλς: Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι

Το Εθνικό Σχέδιο της ΝΔ για το προσφυγικό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ