Προτεραιότητα στα νομοσχέδια με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο δίνει η κυβέρνηση

Προτεραιότητα στα νομοσχέδια με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο δίνει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι πάρα πολλά τα νομοσχέδια που είναι έτοιμα και καθώς δεν υπάρχει χρονική δυνατότητα να ψηφιστούν όλα εντός του καλοκαιριού, για αυτόν τον λόγο θα υπάρξει ιεράρχηση, με προτεραιότητα εκείνων που σχετίζονται με την ανάπτυξη και το κοινωνικό πρόσημο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για το νομοθετικό έργο θα ακολουθείται διαδικασία κανονικότητας και όχι διαδικασίες τροπολογιών που έγιναν υπό καθεστώς χρονικής πίεσης. 

Επίσης, έγινε αναφορά σε θέματα λειτουργίας των υπουργείων, την ανάγκη αλλαγής οργανογραμμάτων, εξοικονόμηση δαπανών (όχι προσωπικού). Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη συζήτηση μεταφέρθηκε κλίμα θετικής αλλαγής στη συμπεριφορά υπηρεσιακών παραγόντων υπουργείων, το οποίο αποδίδεται στην εδραίωση εκ μέρους τους της πεποίθησης ότι «η κυβέρνηση δεν πέφτει».

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο κλείσιμο της συνεδρίασης αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, στην παρούσα κατάσταση και τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που τηρείται. 

 

 Διαβάστε επίσης

Ο Τσίπρας προς τους υπουργούς: Να σηκώσετε τα μανίκια και να δουλέψετε όσο καλύτερα μπορείτε – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ