Ο Αλεξιάδης για τις offshore: Να αλλάξει η διάταξη για να μην δίνουμε πολιτικό άλλοθι

Στη διάταξη για τις offshore και την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία με την οποία θα απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Η διάταξη όπως ήταν δεν είχε πρόβλημα αλλά για μην δίνουμε πολιτικό άλλοθι και να μην δημιουργούμε θέματα πρέπει να αλλάξει. Αλλά επί της ουσίας της διάταξης δεν υπάρχει λόγος για  τον θόρυβο που δημιουργήθηκε» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

«Είναι πολιτική υποκρισία να παίρνουμε μια διάταξη η οποία έγινε σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς για να μειωθεί η διαφθορά και να το κάνουν πολιτικό ζήτημα αυτοί οι οποίοι ελέγχονται για το πώς διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Ερωτηθείς αν με την αύξηση των φόρων θα αυξηθούν τα έσοδα, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι «θα έχουμε πρόβλημα να αυξηθούν τα έσοδα και να εισπραχθούν οι φόροι, αποδείξαμε όμως το 2015 ότι με αντίστοιχες αυξήσεις στην έμμεση φορολογία είχαμε αύξηση των εσόδων»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αύξησης του φόρου της βενζίνης στο πλαίσιο του νέου τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας επισημαίνοντας ότι είναι ένα από τα πολλά σενάρια αλλά δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί.

Σχετικά με το χτίσιμο του αφορολόγητου ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι «για να ενδυναμώσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα επιβάλλουμε από μια ημερομηνία και μετά, πιθανά την 1η Ιουλίου, ότι θα πρέπει να  χτίζεις το αφορολόγητο σου με δαπάνες που θα γίνονται μόνο μέσω πλαστικής κάρτας.»

Ακούστε το ηχητικό:

Μέρος πρώτο:

Μέρος δεύτερο:

Διαβάστε επίσης:

Η Γεροβασίλη για τις offshore: Η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική – ΒΙΝΤΕΟ

Κουμουτσάκος: Άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας για την κατάργηση της διάταξης για τις “offshore ΣΥΡΙΖΑ”

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ