Κατριβάνου: Δεν έβγαινε η φωνή μου να ξαναπώ “ναι” σε όλα

Τους λόγους για τους οποίους διαφοροποιήθηκε και παραιτήθηκε από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί η Βασιλική Κατριβάνου, σε συνέντευξη της, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επισημαίνοντας ότι ένιωθε ντροπή και ευθύνη ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση που της έγινε για το ποιοι ήταν οι λόγοι που την έκαναν να διαφοροποιηθεί και να παραιτηθεί η Βασιλική Κατριβάνου απάντησε: «Το είχα σκεφτεί αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα, όταν ψηφιζόταν το ασφαλιστικό και επίσης, πολύ έντονα, όταν υπογράψαμε τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας: μια συμφωνία παράνομη, που επιστρέφει πρόσφυγες σε μη ασφαλή χώρα, την Τουρκία, ανατρέποντας τη Συνθήκη της Γενεύης. Και μάλιστα τη συμφωνία αυτή την παρουσιάσαμε –και εξακολουθούμε να την παρουσιάζουμε– σαν επιτυχία»

«Η συμφωνία είχε άμεσες επιπτώσεις: στα hotspots, στην παροχή ασύλου, σε κάκιστες συνθήκες διαβίωσης, στα ασυνόδευτα ανήλικα. Αυτά και αρκετά άλλα με έκαναν να νιώθω ντροπή και ευθύνη ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αισθανόμουν, κάθε μέρα και περισσότερο, να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής, ακυρώνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας. Ωστόσο, υπερίσχυε μέχρι τώρα η απόφαση να παλεύω τα πράγματα από μέσα, να στηρίζω τις θετικές πρωτοβουλίες, να χρησιμοποιώ την όποια εξουσία μού έδινε ο ρόλος μου», πρόσθεσε η κυρία Κατριβάνου.

«Τι άλλαξε την Κυριακή; Με μια φράση: Μου ήταν αδύνατον, δεν έβγαινε η φωνή μου να ξαναπώ «Ναι σε όλα». Και από τη στιγμή που είπα «όχι» σε δύο βασικά άρθρα, δεν μπορούσα να παραμείνω βουλευτής.

To κριτήριο για μένα δεν ήταν αν το «υπερταμείο» και ο «κόφτης» ήταν λιγότερο κακά σε σχέση με άλλα μέτρα στη θέση τους· αυτοτελώς, είναι εξαιρετικά κακά, μας υπερβαίνουν (ακόμα και… βιολογικά) και το τι είναι το καταλαβαίνουμε αν σκεφτούμε τι σχέση έχουν με τις προσδοκίες και τα πιστεύω μας», πρόσθεσε αναφερόμενη στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή

Σε ερώτηση που της έγινε για το αν ισχύουν όσα λέγονται ότι η παραίτηση της οφείλεται στις αφόρητες πιέσεις που της ασκήθηκαν από την κυβέρνηση, η Βασιλική Κατριβάνου, ανέφερε: «Όχι. Η στάση μου ήταν επιλογή-πακέτο, με τρία σκέλη: Ναι επί της αρχής για να μην κινδυνεύσει η κυβέρνηση. Δεσμευόμουν σ’ αυτό από τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Οχι στον κόφτη και το υπερταμείο, δύο επιλογές με ανεξέλεγκτες συνέπειες σε βάθος χρόνων. Παραίτηση από βουλευτής και παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος. Η παραίτηση ήταν οργανικό κομμάτι της στάσης μου».

 

Πηγή: efsyn.gr 

Διαβάστε επίσης:

Κατριβάνου: Δεν φεύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ