Τι συνέβη με την τροπολογία για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά

Την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έκανε δεκτή τροπολογία που είχαν καταθέσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά που έχουν έως 300 κατοίκους.

Την τροπολογία είχαν καταθέσει οι βουλετές του ΣΥΡΙΖΑ Η. Καματερός, Φ. Βάκη, Δ. Γάκης, Ν. Μανιός, Α. Μιχαηλίδης, Γ. Πάλλης, Κ. Παυλίδης, Ν. Σαντορινιός, Δ, Σεβαστάκης, Α. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος.

Ο υπουργός Οικονομικών αρκέστηκε να εκφράσει τη θετική προσέγγιση του υπουργείου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Καματερός φάνηκε να χτυπά το χέρι του στο έδρανο και να λέει «τι θα πω εγώ τώρα σε αυτούς τους ανθρώπους;».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου εξέδωσαν κοινή δήλωση, στην οποία αναφέρουν ότι η πρότασή τους έγινε δεκτή και σύντομα θα έρθει για νομοθέτηση. 

“Στα πλαίσια της μάχης που δίνουμε για την εφαρμογή της νησιωτικότητας καταθέσαμε με άλλους βουλευτές τροπολογία για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στους μόνιμους κατοίκους των νησιών κάτω των τριακοσίων κατοίκων.

Η πρόταση έγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και θα έρθει για νομοθέτηση σε ένα από τα αμέσως επόμενα νομοσχέδια, προκειμένου να τύχει καλύτερης τεχνικής επεξεργασίας και μαζί με άλλα μέτρα για τη ρήτρα νησιωτικότητας” αναφέρουν σε δήλωσή τους οι Σαντορινιός Νεκτάριος, Γάκης Δημήτρης και Καματερός Ηλίας.

Δείτε επίσης:

Ο Τσακαλώτος έκανε δεκτή την τροπολογία για το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών

Δεν θα υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα έως το 2018 διαβεβαιώνει ο Χουλιαράκης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ