Κουρουμπλής: Όταν ήταν υπουργός ο Μητσοτάκης δεν έγινε καμία μεταρρύθμιση

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, κάνοντας λόγο για έπαρση ενώ τον κατηγόρησε ότι στην περίοδο που ήταν ο ίδιος υπουργός καμία πραγματική μεταρρύθμιση δεν προχώρησε.

«Μην παίζετε με τον χρόνο. Ο χρόνος είναι καλός σύμβουλος αλλά ο πανικός που σας διακατέχει είναι κακός σύμβουλος για την πατρίδα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων.

«Υπάρχει πολίτης που να αμφισβητεί την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων; Την περίοδο που ήταν υπουργός ο κ. Μητσοτάκης, 400 εκατ. ξοδεύτηκαν για την περίφημη μεταρρύθμιση. Αυτά τα λεφτά δόθηκαν σε εταιρίες για μελέτες αντί να δοθούν στις υπηρεσίες που εξυπηρετούν τον πολίτη», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δρομολογήσει «ένα τεράστιο έργο που θα είναι πραγματικότητα, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας, με την δημιουργία βάσεων δεδομένων του δημοσίου» και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι καμία δεν έκαναν τίποτα για αυτό.

«Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε μητρώο πολιτών. Μέσα στο 2016 θα επιχειρήσουμε να λειτουργήσουμε τις 15 μεγάλες βάσεις δεδομένων του δημοσίου για να δώσουμε λύση στη γάγγραινα της γραφειοκρατίας. Αυτές είναι μεταρρυθμίσεις», διαβεβαίωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ακόμα, σχολιάζοντας τις επικρίσεις που ακούστηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση για το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για διαφορά αντίληψης που υπάρχει στην διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

«Ακούω τη διαμάχη που γίνεται για το Ταμείο και προεξοφλούν με ρητορεύματα ότι θα δεσμευτεί η χώρα για 100 χρόνια. Αφήστε να δούμε τι έργο θα παράξει, τι προστιθέμενη αξία θα υπάρχει για τη χώρα και να μιλήσουμε τότε για κάτι που θα υπάρχει. Εσείς πουλήσατε δημόσια περιουσία και τα δώσατε στο χρέος ενώ τώρα το 50% θα πηγαίνει στο χρέος και το υπόλοιπο 50% θα πηγαίνει στην ανάπτυξη», αντέτεινε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:

«Εγώ δέχομαι ότι ούτε το χρέος μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την ανάπτυξη. Και λέω ότι όχι το χρέος αλλά η πολιτική σταθερότητα, που εσείς με ιταμό τρόπο την τορπιλίζετε και λέτε στον ελληνικό λαό ότι κακώς διακόψατε το φαγοπότι που γινόταν, θα βοηθήσει».

Τέλος, τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι ανάγκη να κάνουμε μια εθνική υπέρβαση, να πάμε σε έναν εθνικό πατριωτισμό, να συστρατευτούν όλες οι δυνάμεις γύρω από την κυβέρνηση. Με αυστηρή κριτική και όχι με χειροβομβίδες που σκορπάτε γύρω, ώστε να δημιουργήσουμε πολιτική σταθερότητα και ένα επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα. Και σε τέσσερα χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές, θα κρίνει ο ελληνικός λαός και εσάς, και εμάς». 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωράκης: Η ανικανότητά σας θα φέρει και πέμπτο μνημόνιο – ΒΙΝΤΕΟ

Λεβέντης: Η Ένωση Κεντρώων δεν είναι μνημονιακό κόμμα – ΒΙΝΤΕΟ

Το χιούμορ του Βούτση και του Σταθάκη για τα ελληνικά του Τσακαλώτου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ