Μητσοτάκης: Εκτός από την αυταπάτη υπήρξε και πολιτική απάτη – BINTEO

Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, ένας ψεύτης Πρωθυπουργός ή ένας αυταπατόμενος Πρωθυπουργός που δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του. Είτε ψεύτης, είτε αυταπατόμενος δεν αξίζει να είστε Πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Είστε ένας Πρωθυπουργός που την άγνοιά του την εμφάνισε σαν μαγκιά. Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον Πρωθυπουργό τους. Εκτός όμως από την αυταπάτη υπήρξε και οργανωμένη πολιτική απάτη. Η χυδαιότερη επιχείρηση πολιτικής απάτης που έγινε ποτέ είπε ο πρόεδρος της ΝΔ».

Η ελληνική οικονομία έχασε για το 2015 και 2016 αθροιστικά 21 δισ. ευρώ, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Βουλή και πρόσθεσε: «Η καθήλωση στην ύφεση οδηγεί στον φαύλο κύκλο των μέτρων. Σαν τον Σίσυφο η ελληνική κοινωνία καλείται να σπρώξει τον βράχο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Τα μέτρα που θα ψηφίσετε, αποτυπώνουν την ιδεοληψία αλλά και την άγνοιά σας για την πραγματική οικονομία. Οι νέοι φόροι θα οδηγήσουν νομοτελειακά ολοένα και περισσότερους να κρυφτούν στην παραοικονομία, ενώ οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα ασθενέστερα στρώματα. Στερείτε από τους πολίτες το κίνητρο να εργαστούν».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να εξοντώσει τη μεσαία τάξη και πρόσθεσε: «εξοντώνετε τους πάντες. Οι έμμεσοι φόροι είναι πιο άδικοι».

Σχολιάζοντας τη νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε ο Γιώργος Χουλιαράκης, με την οποία ουσιαστικά αποσύρεται το «πάγωμα» των ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων έως τις 31 Δεκεμβρίου, ώστε έως τότε να βρεθούν ισοδύναμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: Νομοθετείτε την αυταπάτη, ντροπή σας. Κοροϊδεύετε τους ένστολους».

«Ο κόφτης είναι το μέτρο της προσωπικής σας αξιοπιστίας κ. Τσίπρα», είπε στην τοποθέτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό. «Σας εξευτελίζουν με τον κόφτη και με το υπερταμείο, και προσβάλουν και τον ελληνικό λαό. Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για την Βουλή των Ελλήνων. Πληρώνουμε τα ψέματα της κυβέρνησης. Γιατί το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας έχει ζωή 100 χρόνια; Γιατί δεν αρκούσε το ΤΑΙΠΕΔ;” αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Γιατί δεν σας εμπιστεύονται. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η δομή και η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ αλλά οι ανακολουθίες σας».

Τη ίδια στιγμή, διαβάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Ακυρώνουμε τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις και την λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Ποιόν κοροϊδεύετε; Δεσμεύετε τις επόμενες γενιές. Είναι ντροπή σας κ. Τσίπρα. Τέτοιο ��περταμείο δεν μας ζήτησαν ποτέ από εμάς. Όταν τελειώσει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου εμείς θα ανακτήσουμε την χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια. Γιατί εμείς πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις και στον περιορισμό του ρόλου του κράτους».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι οι πολιτικές του δεν παραπέμπουν στην Σουηδία, όπως πολλές φορές υποστηρίζουν τα μέλη της κυβέρνησης αλλά στην Βενεζουέλα.

Απευθυνόμενος και πάλι προς τον κ. Τσίπρα ανέφερε: «Είσαστε οπορτουνιστής λαϊκιστής και εξουσιολάγνος, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι παραμονή στην εξουσία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει το συντομότερο. Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για την χώρα. Εμείς θα οικοδομήσουμε μία πολιτική συμμαχία, το πλατύ μεταρρυθμιστικό μέτωπο, που έχει ανάγκη η χώρα». 

 

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: Η αριστερή παρένθεση πάει για παρένθεση οκταετίας

Αλλάζει η τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια – Ισοδύναμα έως το τέλος του 2016 – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ