Οι θέσεις του σχηματισμού “Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα” για τη φορολογία

“Την συστηματική βελτίωση των όρων της τρίτης δανειακής σύμβασης της χώρας ώστε να την μετατρέψουμε σε αναπτυξιακή, μέσα από τον δρόμο της κοινωνικής οικονομίας που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό με την δίκαια κοινωνική διανομή” προτείνει ο πολιτικός σχηματισμός “Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα”.

Όπως είπε την Τρίτη ο πρόεδρος της “Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας”, Γιάννος Γραμματίδης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους: «… πολίτες από όλοι την Ελλάδα, μπαίνουμε στην ενεργό δράση… και είμαστε αποφασισμένοι να συμμετάσχουμε ενεργά στις διαδικασίες για έναν νέο Καταστατικό Χάρτη πού θα εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και των θεσμών, την ακώλυτη άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, την ισονομία όλων των πολιτών και την δημοκρατία όλων των πολιτών».

Τοποθετώντας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, μετά τον Απρίλιο του 2017 και “όταν θα αποτυπώνονται εμφατικά στην κοινωνία οι συνέπειες της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”, ο κ. Γραμματίδης επεσήμανε πως το κόμμα του δε θα μπει σε λογική προεκλογικών συνεργασιών και θα διεκδικήσει αυτόνομα την είσοδό του στην επόμενη Βουλή.

Ο κ. Γραμματίδης εστίασε την ομιλία στην ανάλυση των προτάσεων του κόμματος για τη φορολογία. Μεταξύ άλλων, στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων προτείνεται η θέσπιση Οριζόντιου Φορολογικού Συντελεστή (flattaxrate) για όλα τα φορολογητέα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής, στο 20% για τα δύο πρώτα έτη εφαρμογής (φορολογικά έτη 2016 και 2017), και στο 12,5% για κάθε επόμενο φορολογικό έτος.

Ακόμη προτείνεται:

-Η θέσπιση Οριζόντιου Φορολογικού Συντελεστή (flattaxrate) για τα επιχειρηματικά κέρδη στο 0% για τα πέντε πρώτα έτη λειτουργίας νεοφυών επιχειρήσεων και στο 12,5% για κάθε επόμενο φορολογικό έτος.

– Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και εισαγωγή Μοναδικού Φόρου Ακινήτων, ο οποίος θα ενσωματώνει το σύνολο των σήμερα υφισταμένων επιβαρύνσεων επί των Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ, Δημοτικός Φόρος κλπ), με διάκριση αστικών, βιομηχανικών και αγροτικών ακινήτων. Ο συντελεστής φορολόγησης δεν θα δύναται να υπερβαίνει το 1% της υποκείμενης σε φορολογία αξίας των ακινήτων ετησίως.

– Στο πλαίσιο της εκχώρησης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα ιδιωτικά funds, να θεσπιστεί δια νόμου η υποχρέωση των τραπεζών να προσκαλέσουν τους δανειολήπτες έτσι ώστε να εξαγοράσουν εκείνοι το δάνειο τους (όπως έγινε στη Κύπρο). Έτσι θα δεσμευθούν τα funds δια νόμου σε περιορισμό των απαιτήσεων τους από τους δανειολήπτες σε ποσοστό 20%, επιπλέον του κόστους που τα απέκτησαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γραμματίδης: Ναι στην Ελλάδα μέσα στην ενωμένη Ευρώπη

Ο Γιάννος Γραμματίδης για τις πολιτικές εξελίξεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ