Από το Παρίσι ξεκινάει τις διεθνείς επαφές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μ’ ένα πρόγευμα γνωριμίας με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα ξεκινήσει τις επαφές του το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 09.30, ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και νυν πρόεδρο του δεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Νικολά Σαρκοζί . Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Στις 17:00 ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Χατζηδάκη θα μεταβούν στον ΟΟΣΑ όπου θα συναντήσουν τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία και το επιτελείο του.

Θα είναι η τέταρτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον κ. Γκουρία και στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπέγραψε τον Μάρτιο του 2015 η κυβέρνηση με τον ΟΟΣΑ, για συνεργασία σε θέματα ανταγωνιστικότητας.

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ αναμένεται να στραφεί στα νέα εναλλακτικά προγράμματα του ΟΟΣΑ που δίνουν έμφαση σε νέες πτυχές ευημερίας, βιωσιμότητας και ίσων ευκαιριών, που ξεπερνούν τα έως τώρα μακροοικονομικά μοντέλα.

Το ασφαλιστικό και μεταναστευτικό αναφέρονται επίσης στην ατζέντα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση υπογράφει 4ο μνημόνιο

Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο καλύτερα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ