“Έξυπνο και επίκαιρο” χαρακτήρισε το θέμα της έκθεσης ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, δήλωσε ότι «αιφνιδιαστήκαμε θετικά, σαν πολιτική ηγεσία, από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων να επιλέξει το συγκεκριμένο θέμα» μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”. Ο κ. Παντής, σχολίασε το κείμενο, σχετικό με την αξία της φιλίας, πάνω στο οποίο κλήθηκαν να τοποθετηθούν -σήμερα, πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων– για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι υποψήφιοι που διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Το θέμα που έβγαλε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, γιατί εμείς δεν επεμβαίνουμε, είναι ένα θέμα αρκετά έξυπνο και καλό και επίκαιρο και στη δύσκολη στιγμή η φιλία είναι πολύ σημαντικό πράγμα», είπε ο κ. Παντής.

Σημείωσε δε, ότι σε οργανωτικό επίπεδο «όλα πήγαν πολύ καλά, φτάσανε τα θέματα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα πουθενά και κάποια μικρά, που τα είδαμε επιτόπου, δεν είναι άξια λόγου».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων από την επόμενη σχολική χρονιά, ο κ. Παντής διευκρίνισε ότι όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη θα μπορούν να παραμένουν μέχρι τις 4μμ σε όλα τα σχολεία, όχι σε επιλεγμένα σχολεία, όπως ήταν παλιά.

«Πριν ήταν μόνο σε συγκεκριμένα σχολεία, εξειδικευμένα, τώρα γίνονται όλα τα σχολεία ολοήμερα, θα έχουν δηλαδή τη δυνατότητα, όταν μαζεύονται 14 μαθητές, που έχουν την ανάγκη, άμεσα να φτιάχνεται μία τάξη, όπου τα παιδιά θα μένουν μέχρι τις 4 μ.μ.» ανέφερε.

Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας γνωστοποίησε ότι εντός των ημερών θα κατατεθεί πόρισμα της Επιτροπής που διεξάγει τον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία.

«Σύντομα από όσο ξέρουμε θα μας κατατεθεί το πόρισμα, υπάρχουν και παρεμβάσεις που γίνονται στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, που νομίζω μέσα στην εβδομάδα αυτή θα μας δοθεί το πόρισμα. Υπάρχουν επιτροπές που δουλεύουν στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, υπάρχουν και συζητήσεις, που γίνονται στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του σχεδίου του ΟΟΣΑ. Όλα αυτά αποτελούν μία σημαντικότατη βάση, πάνω στην οποία θα στηριχθεί η πρόταση του υπουργείου γι’ αυτό που ονομάζουμε μεταρρύθμιση», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές – Αυτό είναι το θέμα της Νεοελληνικής γλώσσας

Βατό κρίνουν οι εκπαιδευτικοί το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ