Τσίπρας: Κορυφαίο ζήτημα η ανασυγκρότηση του κόμματος στη νέα εποχή

Ρεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής

Την αισιοδοξία του, σε σχέση με την αίσια κατάληξη της διαπραγμάτευσης εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε χθες το απόγευμα στην Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για την επικείμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία σε συνδυασμό με την αναμενόμενη θετική εξέλιξη στο στόχο ελάφρυνσης του χρέους, θα σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία, κυρίως όμως, για την ελληνική κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε, ότι αυτή η μετάβαση απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση και κάλεσε την παράταξή του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές.

«Η Αριστερά, παρά τις δυσκολίες καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση.

Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι ακόμα πιο αποτελεσματικά, μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της τρίωρης συνεδρίασης του οργάνου, στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ενημέρωσε τη Γραμματεία για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup της 9ης Μαΐου και την πορεία της διαπραγμάτευσης, ενώ επισήμανε ότι η συζήτηση τώρα μεταφέρεται στο θέμα του χρέους, ως προς το οποίο η Ελλάδα πιέζει για την καλύτερη δυνατή λύση.

Ο κ. Τσακαλώτος έθιξε και το ζήτημα του μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, φέρεται ωστόσο να εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί να υπάρξει ενεργοποίησή του.

Σε ότι αφορά τη μετάβαση στην νέα εποχή, για την οποία έκανε λόγο, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κόμματος είναι κορυφαίο και τόνισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να ξεκινήσει με τον πιο οργανωμένο τρόπο ο σχεδιασμός για «την πορεία προς το Συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του κόμματος στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Γραμματέας της ΚΕ Πάνος Ρήγας, αναφέρθηκε σε πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το κόμμα το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες σε σχέση με την κοινωνική οικονομία, την οποία χαρακτήρισε βασικό πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, τα εργασιακά, το θέμα της TTIP, αλλά και την εξόρμηση του κόμματος στην κοινωνία την επόμενη περίοδο, με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις.

Σε ότι αφορά το συνέδριο διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες της Επιτροπής Θέσεων και της Επιτροπής Καταστατικού έχουν ολοκληρωθεί και τα κείμενα θα εγκριθούν όταν θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου δεν συζητήθηκε, αυτό θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση της ΠΓ, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά ο σχεδιασμός του κόμματος και ο οδικός χάρτης μέχρι το συνέδριο.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στο twitter με γεωγραφικό λάθος σε ανάρτησή στο λογαριασμό του Πρωθυπουργού

Παππάς στο CNBC: Μειώσαμε τους δείκτες ανεργίας, ψηφίσαμε μεταρρυθμίσεις

Μαξίμου: Μία καλή συμφωνία για το χρέος θα δώσει ώθηση στην οικονομία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ