Οι υποψήφιοι έχουν ανασφάλιστους

Tην ώρα που όλα τα κόμματα εξαγγέλλουν μέτρα για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, σύμφωνα με έρευνα του ΕRGASIANEWS στο Νομό Αχαΐας, τα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων, σχεδόν όλων των κομμάτων, απασχολούν εργαζόμενους, κυρίως νεαρής ηλικίας, χωρίς να τους έχουν ασφαλισμένους και δίχως να εφαρμόζουν γι’ αυτούς τα προβλεπόμενα στην εργατική νομοθεσία. 

Αφορμή για την έρευνα στάθηκε καταγγελία εργαζόμενης σε πολιτικό γραφείο υποψηφίου Βουλευτή, μεγάλου κόμματος, σύμφωνα με την οποία της οφείλονταν αρκετοί μισθοί και ένσημα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 11 γραφεία υποψηφίων, σχεδόν όλων των κομμάτων και με δείγμα συνολικά 19 ανθρώπους που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα γραφεία αυτά, καθώς και 12 νεαρούς και νεαρές που μοίραζαν φυλλάδια στο κέντρο και τις γειτονιές της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα: -Το 57,89% των εργαζομένων, μέσα στα πολιτικά γραφεία, δήλωσαν ότι εργάζονται ανασφάλιστοι με ημερομίσθιο από 15 – 25€ ημερησίως. -Το 84,21% των εργαζομένων δήλωσαν απασχολούνται για πάνω από 13 ώρες ημερησίως χωρίς καμία προσαύξηση υπερωριακής απασχόλησης. -Το 26,31% των εργαζομένων δήλωσαν ότι προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες, προσμένοντας την εκλογή ή την επανεκλογή (ανάλογα με την περίπτωση) του υποψηφίου, μήπως και τους προσλάβει μόνιμα στο πολιτικό του γραφείο. -Το 100% των νεαρών παιδιών που μοίραζαν φυλλάδια στο κέντρο και τις γειτονιές της Πάτρας, ήταν ανασφάλιστα και αμείβονταν με 2,5 έως 3€ την ώρα. Πηγή: ergasianews.blogspot.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ